Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Rok české hudby podpoří kraj téměř osmi sty tisíci korun

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 11. 04. 2024 13:42
  • Kultura

Sdílet článek

Téměř osm set tisíc korun věnuje Liberecký kraj na podporu české hudby: Děje se tak prostřednictvím speciálně zaměřeného dotačního programu 7.11 Rok české hudby.  Celkem si pořadatelé kulturních akcí z oblasti klasické hudby rozdělí 769.015 korun.

 

„Liberecký kraj se připojil tímto dotačním programem k oslavám české hudby, které Rok české hudby přináší. Jsem ráda, že v kraji vznikají kvalitní hudební projekty, které si podporu zaslouží a přinesou posluchačům a divákům radost a krásný kulturní zážitek,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

V tomto programu přijal krajský úřad celkem čtrnáct žádostí o dotaci, z čehož bylo navrženo k podpoře jedenáct. Dvě žádosti podporu nezískaly a jedna byla vyřazena kvůli nesouladu v administrativě. 

Rok české hudby je mimořádnou kulturní událostí, která od svého založení v roce 1924 každých deset let připomíná významná výročí osobností české hudby. Rok 2024 je o to významnější, že na něj připadá 200. výročí narození Bedřicha Smetany a jubilea dalších velikánů, jakými jsou Antonín Dvořák, Josef Suk, Leoš Janáček a řada dalších.

 

 

Počet žádostí

Celková výše

požadovaných dotací

Celková výše nákladů předložených projektů

 Žádosti navržené k podpoření

11

769.015 Kč

2.645.620 Kč

 Žádosti navržené k nepodpoření

2

100.000 Kč

147.000 Kč

 Žádosti vyřazené pro 

 administrativní nesoulad

1

120.000 Kč

336.550 Kč

 Celkem

14

989.015 Kč

3.129.170 Kč

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky