Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Za kulturou levněji. Systém eLpass  nabízí zvýhodněné hromadné vstupné

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 09. 04. 2024 11:33
  • Kultura

Sdílet článek

Zvýhodněné vstupné do všech kulturních příspěvkových organizací v regionu nabízí projekt eLpass. Spolu s Libereckým krajem do projektu společné vstupenky zapojily kromě ZOO Liberec také Botanická zahrada Liberec, Muzeum Českého ráje v Turnově, Oblastní galerie Liberec, Vlastivědné muzeum a galerie v České Lípě a Severočeské muzeum v Liberci.

Zájemci o vstupenku mají na výběr ze dvou základních variant: eLpass GRANDE a Elpass MINI. eLpass GRANDE zahrnuje vstup do všech zmíněných příspěvkových organizací, a to za 380 korun. Nákupem této vstupenky tak návštěvníci ušetří 355 korun. Zlevněný eLpass GRANDE je za cenu 280 korun a zakoupit si jej mohou děti od tří do patnácti let let, studenti s platným průkazem, senioři a držitelé průkazu ZTP. Sleva u této vstupenky činí 195 korun. eLpass MINI je kombinací vstupenky do liberecké zoo a botanické zahrady. Cena pro dospělého návštěvníka činí 250 korun, zlevněná 150 korun.

„Od společné vstupenky si slibujeme zvýšení povědomí a návštěvnosti o našich organizací,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně hejtmana resortu kultury, památkové péče a cestovního ruchu. „Jsme rádi, že dojde k posílení jejich spolupráce, vzájemné informovanosti a propagaci. Všechny instituce mají pro návštěvníky připravenou širokou paletu služeb, zajímavé výstavy nebo doprovodné programy. Se vstupenkou eLpass návštěvníci navíc i výrazně ušetří a zavítají tak třeba i do objektů, které třeba prozatím unikaly jejich pozornosti. Určitě se vyplatí sledovat i webové stránky, kde prezentují své programy.“

Koupit eLpass si mohou zájemci přes webové stránky https://elpass.cz/, kde po zaplacení obdrží QR kód, jímž se prokáží u pokladen. Platnost vstupenky je od doby nákupu 6 měsíců a opravňuje vždy k jednorázovému vstupu do dané instituce.

Společnou online vstupenku lze využít v těchto institucích:

  1. Zoo Liberec je nejstarší zoologickou zahradou v České republice. Její začátky sahají až k roku 1904. Na prohlídkové trase, která měří přibližně 2 kilometry, lze pozorovat více než 170 druhů zvířat.
  2. Botanická zahrada Liberec má nejpestřejší sbírky exotických rostlin. Doménami zahrady jsou sbírky orchidejí, kapradin, broméliovitých a masožravých rostlin.
  3. Muzeum Českého ráje v Turnově. Představuje pestré drahé kameny, ale servíruje i zábavu a akce. Muzeum nabízí bohaté sbírky z archeologie, etnologie, mineralogie, historie, umění či horolezectví.
  4. Oblastní galerie Liberec je pátou největší galerií v Česku. Pyšní se unikátní sbírkou evropského umění s více než 21 tisíci uměleckých děl a sídlí v budově bývalých městských lázní.
  5. Severočeské muzeum v Liberci, založené v roce 1873 jako první uměleckoprůmyslové muzeum v českých zemích, dnes zahrnuje kromě bohaté knihovny tři sbírková oddělení – přírodovědecké, historické a uměleckohistorické.
  6. Vlastivědné muzeum a galerie v České Lípě sídlí v bývalém augustiniánském klášteře. Areál nabízí přírodní a historické expozice, knihařskou dílnu, kovářskou expozici, interiér chalupy Vladimíra Menšíka a výstavu o těžbě uranu na Českolipsku.

Více tipů na výlety se nalézá na webu www.liberecky-kraj.cz nebo na sociálních sítích REGION LIBEREC.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky