Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj pořádá ve Cvikově seminář na téma brownfields a greenfields

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 04. 12. 2018 00:00
  • Rozvoj
  • Zastupitelstvo

Sdílet článek

Liberecký kraj ve spolupráci s Agenturou regionálního rozvoje (ARR) a agenturou CzechInvest a Městem Cvikov pořádá seminář „Brownfields a greenfields Libereckého kraje“. Seminář se uskuteční v pondělí 10. prosince 2018 od 10.00 hodin v prostorách Kulturního centra Sever ve Cvikově. Záštitu nad akcí převzala Radka Loučková Kotasová, členka rady kraje pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů a územního plánování.

Začátek bezplatného semináře představí účastníkům souhrnné informace o aktivitách Libereckého kraje v oblasti brownfields a greenfields. Pořadatelé vysvětlí, jak funguje nový portál investičních příležitostí Libereckého kraje, který je k dispozici na internetové adrese www.investujpodjestedem.cz. Součástí portálu je právě i databáze brownfields a greenfields v kraji a úspěšných projektů revitalizace lokalit, jako je například Kulturní centrum Sever ve Cvikově.

Další část semináře je věnována dotačním titulům, aktivitám agentury CzechInvest a aktuálním možnostem čerpání finančních prostředků. Na závěr setkání pořadatelé připravili komentovanou prohlídku revitalizovaného brownfieldu – pivovaru ve Cvikově.

Seminář zároveň zahájí putovní výstavu revitalizovaných brownfields Libereckého kraje, která bude k vidění v prostorách Kulturního centra Sever až do konce tohoto roku.

Na seminář se můžete přihlásit prostřednictvím elektronické přihlášky na adrese: https://investujpodjestedem.cz/seminare/elektronicka-prihlaska-na-seminar/ nebo na e-mailu: info@investujpodjestedem.cz.  

Další užitečné odkazy:

Poznámka:

BROWNFIELDS je urbanizované území po výrobní, zemědělské, armádní nebo jiné činnosti, které z nejrůznějších důvodů pozbylo svou původní funkci, je nevyužité či nedostatečně využité a chátrá.

Greenfields je urbanistický termín označující území, které dosud nebylo zastavěno a je využíváno jako zemědělská půda nebo jde o ryze přírodní plochy.  

 

  • Program_seminare_BF_LK_2018_Final (.doc)
    368 kB
    04. 12. 2018 16:40

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky