Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Tanvald má definitivně zrekonstruované ulice Nemocniční a Pod Špičákem

Mgr. Langer Jiří

  • 22. 12. 2014 14:17
  • Doprava

Sdílet článek

Úplného zprovoznění zrekonstruované komunikace v části ulic Nemocniční a Pod Špičákem se počátkem prosince dočkali obyvatelé a návštěvníci Tanvaldu. Za účasti hejtmana Libereckého kraje Martina Půty, náměstka hejtmana Marka Pietera, krajského radního pro dopravu Vladimíra Mastníka, místostarosty Tanvaldu Antonína Bělonožníka, zástupců Krajské správy silnic LK a zástupců zhotovitelské firmy Eurovia CS a.s., závod Liberec došlo závěrem minulého týdne ke slavnostnímu otevření.

Rozsáhlou rekonstrukcí prošel 1,25 km dlouhý úsek stávajících ulic Nemocniční a Pod Špičákem,
a to od křižovatky s ulicí Českou pod viaduktem až po křižovatku s ulicí Radniční u tenisových kurtů.

„Stavba probíhala za částečného provozu. Kvůli zajištění přístupu do nemocnice musela být rozdělena na dva pracovní úseky. V ulici Nemocniční byl zachován plný provoz upravený světelnou signalizací. V ulici Pod Špičákem došlo k uzavírce a objízdné trasy byly vedeny přes sídliště Výšina,“ připomněl radní pro dopravu Vladimír Mastník.

Součástí stavebních prací bylo vybudování nových chodníků a bezpečných přechodů pro chodce. Projekt zároveň zahrnoval úpravu zastávek autobusů, rekonstrukci stávajícího parkoviště a stavbu nového parkoviště pro nemocnici. Provedly se také přeložky veškerých inženýrských sítí.

Investorem stavby byl Liberecký kraj zastoupený Krajskou správou silnic Libereckého kraje, spoluinvestorem části některých stavebních objektů Město Tanvald a Severočeská vodárenská společnost a zhotovitelem celé stavby firma Eurovia CS, závod Liberec.

„Staveniště bylo zhotoviteli předáno vloni na podzim, kdy bylo nutné využít vegetační období pro prořez a pokácení některých kolizních dřevin. Zároveň se vytýčily inženýrské sítě a prováděly se ostatní přípravné práce. Po dobu zimy byla stavba z klimatických důvodů přerušena. Toto období zhotovitel využil na projekční práce k realizaci stavby. Hned, jak to klimatické podmínky jarních měsíců dovolily, naplno započal čilý stavební ruch,“ popsal průběh radní.

„Projekt „Rekonstrukce ulic Nemocniční a Pod Špičákem - Tanvald“ byl financovaný z Regionálního operačního programu (ROP) NUTS II Severovýchod v oblasti podpory „Rozvoj regionální silniční dopravní infrastruktury“, kde 92,5 % uznatelných nákladů je hrazeno z prostředků EU.

„Zbývajících 7,5 % nákladů je kryto z rozpočtu Libereckého kraje,“ doplnil náměstek hejtmana Marek Pieter s tím, že celkové náklady této stavby, na kterých se zároveň jako investoři spolupodílely Město Tanvald a Severočeská vodárenská společnost, činily téměř 24 mil. Kč bez DPH.

Dokončením stavby v Tanvaldu bylo stavebně uzavřeno 3. kolo ROP v rámci Libereckého kraje.

 

Sdílet článek

Zpět

Další aktuality

Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky