Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hasiči ve Vlčetíně zahájili volební rok s hejtmanem

Mgr. Langer Jiří

  • 11. 01. 2010 18:40
  • Rozvoj

Sdílet článek

 

Členové SDH Vlčetín na Českodubsku zahájili letošní volební rok v celém Sdružení hasičů Čech Moravy a Slezska o víkendu výročním shromážděním, na kterém přivítali i hejtmana LK Stanislava Eichlera. Dobrovolní hasiči, jediná organizace fungující ve Vlčetíně (spadá pod obec Bílá), zhodnotili svou práci za uplynulý rok, prozradili, co chystají v roce letošním, a zvolili nový výbor své organizace.

„Dobrovolné hasiče vnímám jako nositele kultury, sportu a společenského života na vesnicích, nemluvě o jejich významu při nejrůznějších nebezpečných událostech - od povodní přes nehody na silnicích po likvidaci následků vichřic nebo sněhových kalamit. Toho všeho jsme si v loňském roce užili v našem kraji dost a dost a hasiči opět nezklamali, když v některých případech nasazovali i vlastní životy,“ řekl hejtman v pozdravném projevu.

„Činnost všech dobrovolných i profesionálních hasičů Liberecký kraj podporoval a bude podporovat i nadále, včetně SDH ve Vlčetíně a celém Podještědí, “ dodal. 

Kronikář sboru Václav Škoda přečetl pozdravný dopis starosty Bílé Františka Pospíšila, který se nemohl jednání zúčastnit kvůli nemoci, a pak už starosta sboru František Škoda přednesl zprávu o činnosti

„V současné době máme 67 členů, z toho 16 v mládežnickém věku a 20 žen,“ řekl mimo jiné starosta SDH.

Sličná velitelka Petra Ikerová poté podrobně informovala o činnosti jednotky a o účasti v hasičských soutěžích. Připomněla také dobrou spolupráci s obcí Proseč pod Ještědem v dětských závodech a představila  nové vybavení jednotky pěti novými ochrannými obleky, přilbami, opasky, rukavicemi i svítilnami z grantů obce Bílá.

„Pyšná jsem na naše úspěchy v soutěžích, zejména v dětských kategoriích. Její družstvo, které kromě velení jednotky, trénuje, například získalo na závodech v Německu 2. místo. Na soutěži ve Frýdštejně v konkurenci 12 mladších týmů dokonce zvítězili a ve starší kategorii mezi 16 týmy obsadili bronzovou příčku,“ naznačila jen některé výsledky velitelka.

„Muži startují tak jednou za rok, ale v Petrašovicích vyhráli. I naše ženské družstvo bodovalo například vítězstvím na soutěži v Záskali, ale mnohdy jsme i vybouchli“ vypočítala namátkou a s úsměvem.

Letošní rok bude podle starosty SDH opět ve znamení hasičského bálu (12. března), Dětského dne (vloni účast 97 dětí), tradičního grilování a vánoční besídky. Samozřejmá je příprava na soutěže a cvičení.

V závěru schůze zvolili hasiči staronový výbor SDH Vlčetín ve složení: František Škoda (starosta), Petra Ikerová (velitelka a zástupce starosty), Václav Škoda, Jaroslav Mečíř, Věra Škodová, Milan Vančura, Martin Honzejk a Stanislav Imrich. Členy revizní komise jsou Jana Hloušková, Eva Imrichová a Josef Roubínek.

Dva delegáti SDH Vlčetín se zúčastní v únoru okrskové konference a 27. 3. okresní konference ve Všelibicích.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky