Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

I tvrdí olympionici měli slzy v očích

Mgr. Langer Jiří

  • 26. 11. 2013 17:18

Sdílet článek

Předvánočního setkání Českého klubu olympioniků – region severní Čechy a Nadačního fondu severočeských olympioniků, zejména jubilantů, v Hotelu zlatý lev v Jablonci and Nisou se zúčastnila řada významných legend našeho sportu a olympionici, kteří loni nebo letos oslavili kulaté narozeniny a překročili 60 let věku.

Díky podpoře Libereckého kraje, Statutárního města Jablonce nad Nisou, Města Smržovka, Tanvaldu a Velkých Hamrů, obcí Plavy, Držkov a Albrechtice v Jizerských horách, senátora Karla Kapouna a zástupců České spořitelny, pobočky Tanvald a Jablonec n. N. se podařilo naplnit myšlenku Nadačního fondu a alespoň trochu podpořit 24 olympionikům -  závodníkům i trenérům.

„Olympionikům, jejichž jména proslavila Liberecký kraj a naši zem, jsme poděkovali a předali malý finanční obnos jako příspěvek k důchodu,“ řekl předseda českého klubu olympioniků – severní Čechy, bronzový medailista z Calgary v roce 1988, Pavel Benc, který ceny předával spolu s náměstkyní hejtmana LK Zuzanou Kocumovou, místopředsedou ČKO  Stanislav Ptáčník a za Nadační fond Jindřich Zeman.

Nejvíce peněz l bývalým reprezentantům věnoval Liberecký kraj – rovných sto tisíc.

„I když nebylo snadné peníze najít, jsem ráda, že můžeme alespoň takto reprezentanty nejen našeho kraje podpořit,“ řekla mimo jiné náměstkyně hejtmana.

Podle Bence finanční příspěvek udělal našim bývalým zasloužilým sportovcům určitě radost, ale zejména ocenili příjemné a přátelské posezení a popovídání po letech.

K těm nejstarším účastníkům patřil Miroslav Kumpošt (90 let) a Zdeněk Remsa, který oslaví na konci tohoto roku 85 let a mohl se zde opět potkat se svými bývalými svěřenci.

Zdeněk Ciller také zavzpomínal na dobu, kdy v tomto měsíci býval za polárním kruhem. Lyžařské vzpomínky“ narušovaly“ zástupkyně letních sportů (volejbal) Elen Moskalová a Irena Tichá.

Všem popřáli i další hosté Věra Mužíčková, starostka obce Plavy (házená), Voláková Jiřina, starostka obce Držkov, Petr Beitl, primátor statutárního města, Jablonec n. N. (vodák), Jaroslav Najman, starosta města Velké Hamry, Jaroslav Zeman, senátor (lyžař, fotbalista) a Honza Fajstavr  za správní radu fondu.

Při loučení měla řada dříve sportovních tvrďáků slzy v očích. 

Přítomní olympionici: Zeman Jindra (63), Elen Moskalová (65), Libor Foltman (65), Tomáš Kučera (65), Ladislav Rýgl (66), Alena Bartošová (69), Tichá Irena  (70), Pavel Ploc (70), Motejlek Dalibor (71) Ladislav Šmíd (75), Eva Kracíková (76), Stanislav Ptáčník (77), Zdeněk Ciller (77), Josef NÜSSER (82), Kurt Hennrich (82), Mojmír Stuchlík (83), Josef Lánský (83), Zdeněk Remsa (85), Bořivoj Dvorský (86) a Miroslav Kumpošt  (90).

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky