Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Jarní cyklojízda zahájí kampaň Do práce na kole

Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 03. 04. 2014 14:37

Sdílet článek

Vytáhněte kola, otřete prach, namažte řetězy! Zahajte novou sezonu slavnostně Jarní cyklojízdou. Odstartujte tak spolu s námi a zástupcem Dánského velvyslanectví kampaň Do práce na kole.

Na úterý 8. dubna připravilo sdružení Cyklisté Liberecka Jarní cyklojízdu Libercem a Jabloncem. Připojit se můžete v 17 hodin na prostranství před Plazou či na náměstí v Jablonci nad Nisou. „Cyklojízda není závodem, ale společenskou událostí. Je určena všem lidem, kteří občas sednou na kolo a zvládnou volným tempem 8 kilometrů,“ objasňuje Sylva Švihelová z Cyklistů Liberecka.

Cyklojízda zahájí v Liberci kampaň Do práce na kole, proto se připojí osobnosti, které dopravu na kole podporují. Záštitu nad kampaní převzali a cyklojízdy se zúčastní hejtman Libereckého kraje Martin Půta, náměstek primátorky Statutárního města Liberec Jiří Rutkovský, zástupce Dánské ambasády v ČR Jess Møller Knudsen a další hosté.

V rámci akce bude představena výstava fotografií o cyklistické dopravě v dánské metropoli.
V Kodani jezdí do práce na kole skoro každý - úředníci v oblecích, sekretářky v lodičkách, dělníci v montérkách, hudebníci s nástroji.  Pomozte nám svým oblečením a výzdobou kol vytvořit takovou malou Kodaň na cyklojízdě Libercem. „Přítomnost občanů na akci je zároveň pádným argumentem politikům pro realizaci cyklistické infrastruktury v našich městech“, dodává Sylva Švihelová ze sdružení Cyklisté Liberecka. Trasa cyklojízdy povede ulicemi města a bude zakončena ve Vratislavicích nad Nisou.

Po příjezdu do Vratislavic se cyklisté budou moci občerstvit v hospodě U Ferdy, zapojit se do workshopu Otevřená cyklomapa Liberce a Jablonce či nechat si prohlédnout a seřídit kolo.

Soutěžní část kampaně Do práce na kole bude probíhat po celý květen v mnoha městech České republiky. Cílem kampaně je poukázat na výhody cyklistické dopravy a motivovat lidi ke každodennímu používání kola jako dopravního prostředku. Každý, kdo se do soutěže zaregistruje a bude jezdit do práce na kole, může vyhrát nové kolo a další hodnotné ceny.

Do akce se, stejně jako v loňském roce, zapojí i zaměstnanci Krajského úřadu Libereckého kraje, kteří postaví nejméně dva týmy.

Registrace do soutěže probíhá do konce dubna na www.dopracenakole.net.
Více informací o připravovaných akcích na www.cykliste.cz a facebooku Cyklisté Liberecka.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky