Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Liberecký kraj bude veletrhu cestovního ruchu v Praze Holiday World 2015 jako na dlani

18. 02. 2015

Pražský veletrh cestovního ruchu Holiday World, který se koná  na holešovickém výstavišti od  19. do  - 22. února výstavišti v Holešovicích představí tradičně se svými turistickými regiony   se řadí k největším veletrhům cestovního ruchu ve střední Evropě.

Liberecký kraj již tradičně představí svou nabídku turistických regionů Českolipsko, Český ráj a Jizerské hory, tentokrát s mottem Liberecký kraj jako na dlani.

„Krkonoše, budou prezentovány v těsném sousedství na stánku Královéhradeckého kraje. Chceme, aby zájemce našel informace o našich turistických regionech vcelku bez ohledu na rozdělení hranicemi krajů,“ vysvětlila statutární náměstkyně hejtmana LK Hana Maierová, která má cestovní ruch ve své gesci.

V letošním roce se bude podle ní Liberecký kraj prezentovat mottem „Liberecký kraj jako na dlani“, kterým chce podpořit aktivní turistiku. Zejména se budě věnovat pěší turistice po nově proznačené vrcholové trase Hřebenovka, rozhlednách a dalších zajímavých atraktivitách kraje. 

„Veletrh Holiday World přitahuje každoročně desítky vystavovatelů z celého světa. Liberecký kraj zde tradičně představuje svou turistickou nabídku, která je k dispozici v jeho regionech. Tisíce návštěvníků zde hledají většinou konkrétní tipy na dovolenou, na výlety a vždy uvítají osobní rady přítomných odborníků. Jde nám o to přilákat návštěvníky i do méně exponovaných míst,“ připomněla statutární zástupkyně hejtmana, která se veletrhu, stejně jako v roce minulém, zúčastní.

„Věřím, že i letos nabídneme  mnohé novinky, které návštěvníky zaujmou. V  Libereckém kraji to bude vedle  Hřebenovky i nebývalé množství - více než sedmdesáti rozhleden a vyhlídkových míst. Odtud také vzešlo motto letošního roku – Liberecký kraj jako na dlani,“ doplnila Hana Maierová. Expozici LK naleznou návštěvníci na Výstavišti Holešovice Praha pod označením VH 720.

Vloni v anketě Kraj mého srdce, kterou na veletrhu vyhlašuje společnost Incheba Praha společně s turistickým časopisem Kam po Česku, se Liberecký kraj vyšplhal hned dvakrát na stupně vítězů, a to na ty nejvyšší – získal prvenství v kategorii „Zimní dovolená“ a v kategorii „Adrenalin“. V anketě v roce 2014  hlasovalo v sedmi kategoriích 11 291 osob

Soutěž pro návštěvníky

Spolu se svými turistickými regiony připravil Liberecký kraj opět oblíbenou vědomostní soutěž pro návštěvníky s hodnotnými cenami. Soutěž se bude konat od pátku do neděle a krajský stánek vyhlásí vítěze čtyřikrát denně.

„Podmínky soutěže a anketní lístky najdou návštěvníci právě na stánku Libereckého kraje,“ připomněla vedoucí oddělení cestovního ruchu Eva Hornová s tím, že časy vyhlášení jsou tyto:  Pa 11:15, 12:45, 14:45, 16:45, So 10:15, 12:15, 14:15, 16:30, Ne 10:15, 11:45, 13:15, 14:45).

Výherci obdrží hodnotné ceny od všech turistických regionů Libereckého kraje, hlavními cenami budou vouchery a vstupenky na turistické atraktivity kraje, celodenní skipasy apod.

V průběhu víkendu se  na stánku LK uskuteční  i „pokusy“ v podání liberecké iQLANDIE.

Další možnost seznámit se s turistickými region Libereckého kraje budou mít zájemci 19. – 23. března na veletrhu cestovního ruchu Region Tour v Eurocentru v Jablonci nad Nisou.

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226302
Mobil: 739541588