Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Logická olympiáda získá dotaci na krajské kolo

Mgr. Langer Jiří

  • 15. 10. 2014 11:55
  • Školství

Sdílet článek

Rada Libereckého kraje rozhodla na svém 18. zasedání 14. října 2014 o podpoře krajského kola vědomostní soutěže pro žáky základních a středních škol ve výši 16 000 Kč.

Youtube video

„Soutěž podporuje samostatné logické uvažování a pohotové rozhodování dětí. Tuto důležitou testovanou schopnost využijí bezpochyby v dalším vzdělávání i životě,“ objasňuje prospěšnost tohoto projektu Alena Losová, radní pověřená řízením resortu školství, mládeže a zaměstnanosti.

Logická olympiáda je soutěž pro žáky základních a středních škol pořádaná Mensou ČR od roku 2008 a je založena na řešení logických úloh. Zadání jsou sestavena tak, aby testovala logické uvažování na základě obecných principů. Cílem soutěže je odhalit nadání u dětí a mládeže a nabídnout jim alternativní způsob trávení volného času.

Soutěž je dělena do tří věkových kategorií: kategorie A (žáci prvního stupně základní školy), kategorie B (žáci druhého stupně základní školy) a kategorie C (žáci středních škol). Probíhá ve třech postupových kolech – nominační on-line, krajské a republikové finále. Pořadatelem krajského kola je Základní škola, U školy, Liberec.

V roce 2013 se do soutěže zaregistrovalo 1688 žáků ze škol Libereckého kraje, 150 žáků postoupilo do krajského kola, sedm žáků reprezentovalo kraj v celostátním kole.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky