Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Mezi Frýdlantem a Raspenavou čekají na řidiče dopravní omezení, změny budou i ve veřejné dopravě do září 2015

10. 04. 2014

Slavnostní předání staveniště k zahájení akce: „Obnova silnice po povodních 2010, II/290 Frýdlant - Bílý Potok – II. etapa, část A“ 8. dubna přinese v následujících  týdnech  a měsících až do září 2015 také řadu dopravních omezení pro řidiče i cestující vlaky a autobusy.

Jednání o náhradní veřejné dopravě jsou nyní ve fázi příprav.

V prvních týdnech budou probíhat přípravné práce, které nebudou mít dopad do provozu a dopravní obslužnosti na silnici II/290 mezi Frýdlantem a Raspenavou.  Přesné termíny dopravních omezení budou povoleny formou rozhodnutí příslušným silničním správním úřadem.  

„Na začátek května 2014 se ale plánuje zahájení samotné stavby, které už budou mít za následek určitá omezení v dopravě, včetně změn tras pro autobusy,“ uvedl krajský radní pro dopravu Vladimír Mastník.

Budou podle něj zahájeny práce na 3 úsecích na silnici II/290 z Frýdlantu do Raspenavy s těmito omezeními:

Úsek 1 - ve městě Frýdlant:

Bude uzavřena silnice II/290 v úseku od křižovatky se silnici I/13 (ulice Fűgnerova) po křižovatku s ulicí Zámeckou. 

„Objízdná trasa je uvažována pro osobní a autobusovou dopravu ulicí Bělíkovou a Zámeckou zpět na silnici II/290. Nákladní doprava bude odkloněna přes silnici II/291 a následně po silnici III/2909 do Raspenavy,“ popsal  Martin Čáp, vedoucí investičního oddělení Krajské správy silnic LK.

 Úsek č. 2 ve městě Raspenava:

 Bude uzavřena silnice II/290 v úseku od křižovatky s ulicí V Údolí po křižovatku s ulicí Liberecká (silnice III/2904).  Objízdná trasa je uvažována pro osobní a autobusovou dopravu ulicí Bělíkovou, Zámeckou, Luhovou a Novoměstskou zpět na silnici II/290. Nákladní doprava bude odkloněna přes silnici II/291 a následně po silnici III/2909 do Raspenavy.

Úsek č. 3 ve městě Raspenava:

 Bude uzavřena silnice II/290 v úseku od křižovatky s ulicí Luhová (silnice III/29011) po křižovatku s ulicí Lužecká (silnice III/29013).  Objízdná trasa ve směru z Frýdlantu je uvažována po silnici II/291 do Nového Města pod Smrkem a dále po silnici III/29011 do Raspenavy, popřípadě po silnici III/29015 do Hejnic a Bílého Potoka.

„Po rekonstrukci těchto tří částí dojde k uzavření zbylých úseků na silnici II/290 od silnice I/13 ve Frýdlantu po silnici III/29013 (ulice Lužecká). Zbylé úseky budou prováděny vždy tak, aby byla zachována dopravní obslužnost Frýdlantu a Raspenavy,“ zdůraznil Martin Čáp.

 „Vybrané autobusové spoje pojedou z Raspenavy do Hejnic odklonem přes Ludvíkov pod Smrkem.

„Část spojů však pojede z Hejnic přes Nové Město do Frýdlantu přímo, abychom minimalizovali časové ztráty cestujících,“ upozornil Otto Pospíšil, ze společnosti  KORID LK.

Započala rovněž jednání o možnosti zajištění náhradní vlakové dopravy mezi Raspenavou, Lužcem a Hejnicemi.

S Českými drahami usilovně jednáme o tom, aby dopravu přes Luh a Lužec zajistily vlaky i ve večerních hodinách, neboť autobus tudy nebude moci projet,“ podotkl Otto Pospíšil s tím, že kompletní informace budou včas, v průběhu května  zveřejněny na webu www.iidol.cz,“.

„Předpokládáme, že stavební práce potrvají do září 2015 a přinesou řadu dopravních omezení, a tak žádáme  občany,  kterých se toto omezení dotknou, o trpělivost a schovívavost,“ vyzývá  krajský radní.

V příloze je graficky znázorněno zamýšlené vedení objízdných tras pro jednotlivé úseky.

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226302
Mobil: 739541588