Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Síť mateřských center v LK pomůže rodičům malých dětí vrátit se na trh práce

Mgr. Langer Jiří

  • 10. 01. 2014 11:53

Sdílet článek

Síť mateřských center o.s. zahájila 7.1.2014 v jabloneckém mateřském centru Jablíčko rekvalifikační kurz Péče o děti ve věku od 0 do 10 let akreditovaný Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy.

Závěrečná zkouška na konci kvalitního tříměsíčního kurzu v rámci projektu Nové zaměstnání sobě – možnost zaměstnání tobě  otevře 14 absolventkám příležitost hledat práci v oblasti péče o děti. Několika nejlepším z nich zajistí Síť mateřských center nové dotované pracovní místo v mateřském centru.

„Síť mateřských center dlouhodobě pomáhá prostřednictvím mateřských center rodičům s malými dětmi s péčí o děti. Za kvalitu flexibilní péče o děti mimo mateřské školy cítíme velkou zodpovědnost, proto akreditovaný kurz nabízíme a motivujeme každého, kdo má chuť a zkušenosti nabízet služby péče o děti. Pomůže tak mnoha rodičům, kteří práci nutně potřebují, a zároveň sám sobě,“ vysvětluje záměr projektu prezidentka Sítě mateřských center Rut Kolínská.

Zájemcům a zájemkyním nabízí Síť mateřských center rovněž zkoušku profesní kvalifikace Chůva pro děti do zahájení školní docházky (kód: 69-017-M), ke které získala autorizaci Ministerstva práce a sociálních věcí. 

„Osvědčení o profesní kvalifikaci mohou absolventi uplatnit pro práci v mateřských centrech a dalších zařízeních péče o děti předškolního věku nebo mohou zahájit vlastní podnikatelskou činnost,“ upozorňuje Lenka Ackermannová, krajská koordinátorka Sítě mateřských center pro Liberecký kraj

Autorka zprávy: Lenka Ackermannová, krajská koordinátorka Sítě mateřských center pro Liberecký kraj

Kontakt: lenka.ackermannova@materska-centra.cz, 733 508 417

Nové zaměstnání sobě – možnost zaměstnání tobě (1. únor 2013 - 31. leden 2015)

Projekt Sítě mateřských center o.s. si klade za cíl zvýšit zaměstnanost cílové skupiny fyzických osob pečujících o děti do 15ti let věku. Jádrem projektu je vzdělávání pečovatelů/ek o děti a následné vytváření nových pracovních míst v této oblasti. Jedná se o dynamicky se rozvíjející a aktuálně velmi žádanou oblast trhu práce, která je navíc pro zvolenou cílovou skupinu atraktivním pracovním uplatněním.

Informace o profesní kvalifikaci Chůva pro děti do zahájení školní docházky (kód: 69-017-M): http://www.materska-centra.cz/sit-mc-v-cr/profesni-kvalifikace/

Síť mateřských center o.s. vznikla v roce 2002. Posiluje občanský život komunity, hodnoty rodiny a mezigeneračních vztahů, úlohu rodičů, mateřskou a otcovskou roli ve společnosti, podporuje právní ochranu rodiny, mateřství a rovných příležitostí pro všechny, usiluje o zdravý život ve zdravém prostředí. Síť MC poskytuje svým členům podporu a metodické vedení, pomáhá vzniku nových MC, pořádá semináře a konference, spolupracuje se státními i nestátními organizacemi i se zahraničními subjekty podobného zaměření. V současné době sdružuje Síť MC téměř 300 členských MC. Více na: www.materska-centra.cz

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky