Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

V Liberci odstartoval mezinárodní akcelerační program pro ICT startupy

Mgr. Andrea Fulková

vedoucí oddělení tiskového a vnějších vztahů

  • 22. 05. 2018 00:00

Sdílet článek

Včera začal akcelerační program pro startupy. Do Liberce se na čtyři týdny sjelo osm perspektivních startupů nejen z České republiky, aby společně s českými i mezinárodními mentory rozvíjely a akcelerovaly své podnikatelské projekty.  DEXIC Accelerator, jehož realizátorem je liberecké soukromé inovační centrum DEX Innovation Centre, bude zakončen finální akcí pro širokou veřejnost #DemoDay, která se uskuteční 14. 6. 2018 v Kulturním centru Vratislavice 101010. Zúčastněné startupy zde budou soutěžit o nejlepší prezentaci, tzv. pitch, a budou mít příležitost zaujmout investory a širší publikum. 

Startupy účastnící se DEXIC Acceleratoru se zaměřují na oblasti smart city, smart health, ICT security, řízení zákaznické zkušenosti, mobilní platby, smart nahrávání a transkripci, crowd inovace a digitální finance. Budou rozvíjet své projekty během 4týdenního programu, který je rozdělen do čtyř nosných bloků – byznys, produkt, prodej & marketing a vztahy s investory. Během speciálních dnů - tzv. mentorských, zákaznických a investorských výzev, startupy potkají například i potencionální zákazníky a investory a získají od nich přímou zpětnou vazbu na své aktivity.  V dalších specifických dnech se zaměří na svůj produkt, marketing a prodej.

„Mezi více než 25 mentory DEXIC Acceleratoru jsou zastoupeni odborníci s byznys zkušenostmi z velkých korporátních společností i ze startupového prostředí, například ze společností Deutsche Telekom, Škoda Auto, EY InnovEYtion Hub, KIC InnoEnergy SE a StartupYard,“ uvádí Michal Štefan, manažer programu.  Díky svým mezinárodním zkušenostem budou startupům pomáhat nejen s expanzí na nové trhy.

DEXIC Accelerator je podpořen partnery z českého startupového prostředí - Jihomoravským inovačním centrem, ITACA Business Incubátorem, Středočeským inovačním centrem a Technologickým centrem Hradec Králové. Projekt je rovněž podpořen záštitou Libereckého kraje a koná se přímo v prostorech Evropského domu. Partnery pro soutěž během #DemoDay jsou Seedstarsprague a společnost Happyend. Organizátorem akceleračního programu je DEX Innovation Centre, které podporuje startupy a rozvoj společnosti prostřednictvím vývoje a inovací. Projekt je spolufinancován Evropskou unií (ERDF, IPA) v rámci projektu Accelerator. Více informací o akceleračním programu najdete na webových stránkách www.dex-ic.com.

Tisková zpráva: Jana Matyášová, DEX IC

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky