Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Veletrh EDUCA představí školy a nabídne práci

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 08. 10. 2015 15:36
  • Školství

Sdílet článek

Celé tři dny, od 15. do 17. října 2015, bude v liberecké Home Credit areně probíhat tradiční veletrh vzdělávání a pracovních příležitostí EDUCA 2015 MYJOB LIBEREC.

Letošní již deváté pokračování veletrhu opět poskytne potřebné informace všem zájemcům o vzdělávání a práci. Studijní či pracovní příležitosti nabídnou subjekty nejen z Libereckého kraje, ale i ostatních krajů České republiky a zahraničí. V prostorách arény se představí téměř 80 vystavovatelů z oblasti vzdělávání, kdy se budou prezentovat střední, vyšší odborné, vysoké školy a ostatní vzdělávací společnosti. Doplní je také široká přehlídka firem, personálních agentur a internetových portálů nabízejících práci.

Brány veletrhu se otvírají ve čtvrtek 15. října od 9 hodin a zavírají v sobotu 17. října ve 13 hodin. Oficiální zahájení proběhne od 10:30 hodin a je spojeno s vyhlášením výsledků druhého ročníku soutěže Klubu zaměstnavatelů „Škola doporučená zaměstnavateli“, kdy budou oceněny tři střední školy z Libereckého kraje, které dle názoru zaměstnavatelů z regionu připravují své absolventy nejlépe pro uplatnění na trhu práce.

„Veletrh EDUCA je ideální příležitost především pro žáky devátých tříd zorientovat se v pestré nabídce prezentujících se středních škol nejen z Libereckého kraje, které se s velkou pravděpodobností následně stanou místem jejich dalšího vzdělávání. Liberecký kraj, vědom si této skutečnosti, proto vyčlenil 200 tisíc Kč na dopravu mimolibereckých žáků posledních ročníků základních škol, aby i oni měli možnost přehlídku středních škol zhlédnout. Zájem o dotaci na dopravu byl obrovský a celkem 39 žadatelů vyčerpalo celou alokovanou částku. Upozorňuji však, že i ostatní návštěvníci získají na veletrhu zajisté mnoho zajímavých informací, třeba i u stánku Libereckého kraje,“ láká k návštěvě veletrhu zájemce o oblast vzdělávání a oblast trhu práce Alena Losová, radní pověřená řízením resortu školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti.

Liberecký kraj jako spolupořadatel veletrhu EDUCA se bude prezentovat svojí expozicí přímo u vchodu do arény. Vedle velkého množství propagačních a informačních materiálů nabízených po celou dobu trvání veletrhu připravil pro návštěvníky na sobotní 9 hodinu ranní bleskovou vědomostní soutěž o zajímavé ceny pro prvních padesát návštěvníků stánku.

Více informací o programu veletrhu EDUCA se dozvíte na stránkách www.educaliberec.cz.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky