Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Videoreportáže upozorňují na nehodová místa v kraji i na polské straně hranic

Mgr. Langer Jiří

  • 01. 12. 2014 17:09
  • Doprava

Sdílet článek

V rámci česko-polského projektu vznikly v letošním roce video-reportáže ze 4 nehodových míst v Euroregionu NISA. Tyto videa jsou plně k dispozici na stránkách www.bezpecnenasilnicich.cz. Kopie také putují do autoškol.

Místa, na která se autoři zaměřili, patří mezi ty nejvážnější v našem regionu. Na české straně se jedná o úsek silnice E65 Železný Brod – Loužnice, který je pověstný vážnými a smrtelnými nehodami motocyklistů. Dále pak na úsek silnice I/13 u obce Pertoltice na Frýdlantsku, kde v minulosti došlo také k velmi vážným a smrtelným nehodám. Na polské straně se pak natáčelo v dalším úseku silnice E65 a to mezi obcemi Piechowice a Szklarskou Porebou, která si každoročně vyžádá několik těžkých i smrtelných zranění. Posledním úsekem, na který se projekt zaměřil, se nachází u obce Podgorki nedaleko Jelení Hory. Tento úsek má na svědomí řadu smrtelných nehod motocyklistů.

„Celý projekt byl zakončen setkáním zainteresovaných osob v budově Krajského úřadu Libereckého kraje. K vyhodnocení byly také pozvány autoškoly z Libereckého kraje a Dolnoslezkého vojvodství,“ uvedl Jan Polák, koordinátor bezpečnosti silničního provozu Libereckého kraje.

„Projekt se zabýval typickým chybovým chováním mladých a začínajících řidičů a motorkářů, a také rozborem několika nehodových míst. Podle statistik tito nezkušení řidiči zaviní nejvíce nehod s vážnými následky, a proto je nutné se jim věnovat. Některé zmíněné aspekty nehodových lokalit zmíněné v reportážích totiž vůbec nemusí řidiče napadnout a je dobré na ně včas a předem upozornit.“ říká radní pro dopravu Vladimír Mastník.

Projekt by realizován za účasti odborníků z ČR a Polska a v příštích letech se předpokládá pokračování a zmapování dalších nebezpečných míst a témat.

Videa naleznete na youtube kanále Týmu silniční bezpečnosti

Více informací: Jan Polák – koordinátor bezpečnosti silničního provozu Libereckého kraje (jan.polak@bezpecnenasilnicich.cz , tel: 776 844 388

Sdílet článek

Zpět

Další aktuality

Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky