Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Aktualizováno v 19.30 hod.: Stávka na železnici v Libereckém kraji – vlaky nevyjedou 24 hodin

15. 06. 2011

 

Vážení cestující,

 

na čtvrtek 16. 6. 2011 v době od 0:00 hodin do 24:00 vyhlásily odborové svazy stávku v dopravě. V Libereckém kraji vstoupí do stávky zaměstnanci Českých drah, a.s., ostatní vlakoví a autobusoví dopravci se stávky nezúčastní, nebo ji podpoří pouze formálně.

Aktuálně se podařilo se vyjednat i náhradní autobusovou dopravu za vlaky v úseku Smržovka - Josefův Důl.

Náhradní autobusová doprava z České Lípy do Děčína se za vlaky zajišťovat nebude, protože chybí poptávka ze strany ÚK, resp. KCOD Ústí nad Labem. Lze tedy očekávat zvýšenou poptávku na linkách autobusových.

V provozu podle jízdních řádů tak zůstanou všechny autobusové spoje, městská hromadná doprava a vlaky společnosti Viamont Regio, a.s., na trati Kořenov - Harrachov - Szklarska Poreba budou vedeny dle pravidelného jízdního řádu s ohledem na aktuálně probíhající výlukovou činnost.

Veškeré ostatní vlaky ve čtvrtek nevyjedou. Přesto se České dráhy, a.s. a společnost Vogtlandbahn-GmbH pokusí zajistit v omezeném rozsahu náhradní autobusovou dopravu za osobní a spěšné vlaky. Za rychlíky náhrady pravděpodobně nebudou. Aktuální situaci a podrobnosti můžete sledovat na webových stránkách dopravců: www.cd.cz/cd-online/vyluky a www.trilex.de

Způsob zajištění náhradní autobusové dopravy na jednotlivých tratích v Libereckém kraji:

  • 030 Liberec - Turnov - Semily: osobní vlaky nahrazeny (jedním) autobusem (rychlíky nikoli), nebudou obsluhovány zastávky Pilínkov, Jeřmanice, Rádlo, Sedlejovice a Doubí u Turnova. V Sychrově náhradní autobus zastaví pouze na dálniční zastávce v Paceřicích. Úsek Semily - Dvůr Králové nad Labem zůstane bez obsluhy.
  • 034 Smržovka - Josefův Důl: osobní vlaky nahrazeny autobusem.
  • 035 Tanvald - Železný Brod: většina osobních vlaků nahrazena autobusem (rychlíky nikoli). Na zastávky Spálov a Jesenný autobus zajíždět nebude.
  • 036 Liberec - Harrachov: autobusem (jedním) budou nahrazeny pouze vlaky v úseku Jablonec n.N. - Tanvald, úseky Liberec - Jablonec n.N. a Tanvald - Harrachov zůstanou bez obsluhy. Autobusy nebudou zajíždět k zastávkám Jablonec n.N. zastávka a Nová Ves n.N. a místo nich zastaví u kostela na křižovatce Podhorské a Husovy ulice. V úseku Liberec - Jablonec n. N. doporučujeme využít tramvaj. Vlaky společnosti Viamont Regio, a.s., na trati Kořenov - Harrachov - Szklarska Poreba budou v provozu.
  • 037 Liberec - Frýdlant - Černousy: vlaky budou nahrazeny (jedním) autobusem z Liberce přes Raspenavu a Frýdlant do Višňové. Některé spoje pojedou až do Černous.
  • 038 Raspenava - Bílý Potok p. S.: bez obsluhy.
  • 039 Frýdlant - Nové Město p. S. - Jindřichovice p. S.: bez obsluhy.
  • 040 Chlumec nad Cidlinou - Stará Paka - Trutnov: v Libereckém kraji bez obsluhy.
  • 041 Turnov - Jičín - Hradec Králové: vlaky nahrazeny autobusy pouze v úseku Turnov - Rovensko p. T. a Hořice v P. - Hradec Králové.
  • 042 Rokytnice n. J. - Jilemnice - Martinice v K.: bez obsluhy.
  • 064 Stará Paka - Lomnice n.P. - Libuň: bez obsluhy.
  • 070 Turnov - Mladá Boleslav: bez obsluhy.
  • 080 Bakov n. J. - Česká Lípa - Jedlová: nahrazeny autobusem budou pouze osobní vlaky, které jezdí mezi stanicemi Doksy (Okna) - Nový Bor (Svor). Bakovské osobní vlaky nebudou nahrazovány v celé jejich trase, stejně jako rychlíky.
  • 081 Česká Lípa - Děčín: bez obsluhy.
  • 086 Liberec - Česká Lípa: autobusem (jedním) budou nahrazeny téměř všechny osobní a spěšné vlaky (nikoli rychlíky a Sp 1993). Autobusy pojedou přes Křižany a Zdislavu, proto lze očekávat na jejich dojezdu zpoždění okolo 45 minut.
  • 087 Česká Lípa - Litoměřice: bez obsluhy.
  • 089 Liberec - Hrádek nad Nisou - Zittau - Varnsdorf - Rybniště/Seifhennersdorf: společnost Vogtlandbahn-GmbH se stávky neúčastní, přesto bude provoz vlaků TRILEX pravděpodobně zastaven stávkou zaměstnanců Českých drah, a.s., kteří zajišťují provozování dráhy. Za vlaky TRILEX bude zajištěna náhradní autobusová doprava. Drážďanské vlaky ČD, a.s., na českém území nepojedou.

Vzhledem ke stávce zaměstnanců Českých drah, a.s. zůstane koordinace náhradní autobusové dopravy zejména na řidičích jednotlivých autobusů. Prosím omluvte zpoždění a další komplikace, které Vás potkají při cestování ve čtvrtek 16. 6. 2011. Aktuální informace sledujte na internetových stánkách dopravců www.cd.cz/cd-online/vyluky a  www.trilex.

 

KORID LK, spol. s r.o., 15.6.2011, 14:00 hod.

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485 226 302
Mobil: 739 541 588