Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Aktuální situace v autobusové dopravě

Bc. Fulková Andrea

  • 30. 08. 2010 13:30

Sdílet článek

stav k 30.8.2010 12:00

Z důvodu rozsáhlých povodňových škod je do odvolání omezen provoz na následujících linkách:

 

540 060 Liberec – Mníšek – Chrastava

Doprava stále komplikována v úseku Mníšek – Chrastava z důvodu rozsáhlých poškození komunikací. Přesto je od soboty 28.8. již obnoven provoz standardními busy i v úseku Mníšek – Chrastava (s objízdnou trasou mezi Mníškem a Novou Vsí – přes Mlýnici a mezi Novou Vsí a průmyslovým předměstím Chrastavy, tam provoz na velmi úzké komunikaci řízen světelnou signalizací). Od 1.9. je pro linku zaveden oficiální objížďkový jízdní řád.

Neobsluhovány jsou tak jen zastávky: Mníšek,ČSAO (náhradní zastávka Nová Ves,křiž.); Chrastava,Frýdlantská (v neprůjezdném úseku II/592) a Nová Ves,Jednota (náhradní zastávka stejného názvu zřízena u mostu na který odbočuje objízdná trasa).

 

540 070 Liberec – Chrastava – Horní Vítkov

Provoz autobusů na Horní Vítkov je od 25.8.obnoven, linka je tak provozována v plném rozsahu. Nad rámec základního jízdního řádu jsou ve dnech 30. a 31.8. vedeny 3 páry spojů navíc do Andělské Hory, a to až k žel.zast. (náhradou za to, že tam nezajíždí náhradní doprava ČD). Podrobněji viz zvláštní jízdní řád.

 

540 090 Liberec – Chrastava – Václavice – Hrádek n.Nis. a

540 140 Chrastava – Václavice – Hrádek n.Nis.

V úseku Chrastava – Václavice je cca do 2.9. (vzhledem k postupu prací ale pravděpodobně dojde k dalšímu prodloužení termínu) doprava komplikována i z důvodů stavebních prací začatých ještě před povodněmi a rozsáhlých poškození komunikací (i ve Václavicích), spoje linek jsou ve všední dny od 7 do 17 hod. odkloněny po sil.č. I/35, v tyto časy všechny spoje pouze zajíždějí na zastávku Václavice,pískovna (dál do obce velký autobus přes den kvůli stavebním pracím neprojede).

Ve všední dny v době od 07:00 – 17:00 hod.:
Neobsluhují se zastávky
od Chrastava,Vítkovská až po Dolní Vítkov,Na kopci
-  v tuto dobu zastávky ve Václavicích obsluhuje malý autobus z původní plánované uzavírky.

Ve všední dny v době od 17:00 – 07:00 hod., v sobotu a neděli celodenně:

Obsluhovány jsou již všechny zastávky, vlivem komplikací při průjezdu ale může dojít ke zpoždění spoje.

 

540 200 Frýdlant – Heřmanice:

Linka je v provozu,v úseku z Kunratic do Heřmanic je vedena provizorní objízdnou trasou s využitím místní komunikace do Heřmanic k rybníku. Od 1.9. je pro linku zaveden oficiální objížďkový jízdní řád.

Neobsluhují se zastávky od Heřmanice,lom až po Heřmanice,obratiště (tj. všechny v Heřmanicích, společná náhradní provizorní zastávka u rybníka).

 

540 230 Frýdlant – Višňová – Andělka

Provoz linky je z důvodu rozsáhlých poškození komunikací stále omezený, od středy 11.8. zajištěn v mezích daných průjezdností dle platného JŘ, s možnými lokálními omezeními/objížďkami, spoje mezi Višňovou a Frýdlantem jedou přes Pertoltice, omezené je také zajíždění do vlastní Višňové, zajíždí se (ve směru od Andělky) jen kam to jde.

Od 1.9. je pro linku zaveden oficiální objížďkový jízdní řád.

540 220 Frýdlant – Raspenava – Hejnice – Nové Město p.S. a

540250 Frýdlant - Raspenava – Hejnice – Bílý Potok p.S.

540255 Frýdlant – Hejnice – Bílý Potok – Smědava

Linky jsou v provozu, v úseku Frýdlant – Raspenava a přímo v Raspenavě jsou vedeny provizorní objízdnou trasou, linky 540 250 a 540 255 navíc ještě mezi Hejnicemi a Bílým Potokem (po místních komunikacích). Provoz je zajištěn až na Smědavu (včetně cyklopřívěsu). Od 1.9. jsou pro linky zavedeny oficiální objížďkové jízdní řády.

Neobsluhují se zastávky v uzavřených úsecích, tj. Frýdlant,pod zámkem, Frýdlant,u Koruny a Raspenava,v aleji, a dále jednosměrně (pouze ve směru tam) Raspenava,u lávky + Raspenava,lékárna (náhradní zastávka Raspenava,žel.st.).

 

540 240   Liberec – Mníšek – Frýdlant – Nové Město pod Smrkem

Provoz linky omezuje pouze nemožnost vedení vybraných spojů přes zastávku Nová Ves,křiž. (po II/592 a III/27253) z důvodu neprůjezdnosti mostu na II/592, v dané lokalitě proto linka vždy jede přímo po I/13. Náhradní obsluha zastávky Nová Ves,křiž. je od 28.8. spoji linky 540 060. Od 1.9. je pro linku zaveden oficiální objížďkový jízdní řád.

 

540 260 Frýdlant – Dětřichov – Chrastava

Provoz linky od pondělí 30.8. obnoven s omezeními shodnými s linkou 540 060 – objízdná trasa mezi Mníškem a Novou Vsí a mezi Novou Vsí a Chrastavou, vynechání některých zastávek. Od 1.9. je pro linku zaveden oficiální objížďkový jízdní řád.

 

540 290 Liberec – Oldřichov v Hájích – Lázně Libverda – Nové Město pod Smrkem

Linka je v provozu, v Raspenavě objízdná trasa kolem nádraží. Od 1.9. je pro linku zaveden oficiální objížďkový jízdní řád.

Neobsluhují se zastávky jednosměrně (pouze ve směru tam) Raspenava,u lávky a Raspenava,lékárna (náhradní zastávka Raspenava,žel.st.).

 

S platností od středy 11.8. do úterý 31.8. včetně je na autobusových linkách v nejvíce postižených oblastech (Frýdlantsko, Chrastavsko, Hrádecko) přeprava zdarma, vydávají se kontrolní nulové jízdenky (pro statistiku).

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky