Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Amatérští automobiloví závodníci vesele soutěžili ve všestrannosti

Mgr. Langer Jiří

  • 25. 04. 2008 00:00

Sdílet článek

[id:6394|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

V rámci Týdne bezpečnosti uspořádal Liberecký kraj 2. ročník orientační automobilové soutěže amatérů. Na cca 40 kilometrovou trať se vydalo 12 smíšených posádek. Vítězi se stala dvojice Jaroslav Kadlec a Věra Řezáčová.

„Soutěže se zúčastnili zaměstnanci úřadu i příchozí a za krásného počasí si pprojeli trasu Liberec, Pilínkov, Výpřež, Křižany, Kraštofovo Údolí a zpět d na parkoviště u budovy Ĺibereckého kraje,“ uvedl Vladimír Richter, radní LK pro dopravu.

Vozy musely porjet sedm kontrolních stanoviŠ´t a splnit 9 úkolů

„Nebylo to tak jednoduché, třeba vědět, kolik oblouků má viadukt v Kryštofově Údolí, ale soutěžící měli k dispozici různé pomůcky. Taky nafouknout pneumatiku, absolvovat jízdu zručnosti  nebo správně zavést umělé dýchání z plic do plic závodníky pěkně propotilo,“ prozradila Stanislava Jakešová, vedoucí odboru dopravy LK.

Na druhém místě báječné akce skončila dvojice Šlechta - Šlechtová, třetí dojeli Jan Křiklán a Libuše Petráková Šipošová.

V kategorii soutěžících radních zvítězil Vít Příkaský se spolujezdkyní Andreou Fulkovou, kteří v absolutním pořadí obsadili 5. místo.

„Měli jsme trému, ale také hodně odvahy a sebevědomí,“ řekl s úsměvem pilot vozu Vít Příkaský.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky