Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Americká společnost Johnson Controls zaměstnala na Českolipsku další stovku lidí

18. 05. 2014

Již čtvrtou továrnu na Českolipsku představila americká skupina Johnson Controls, která již nyní zaměstnává 100 nových pracovníků

V průmyslové zóně bude vyrábět plastové boxy, kryty a víka na autobaterie.

Podle Josefa Windische, jednatele společnosti Johnson Controls Autobaterie, je možné, že podle množství zakázek podnik přijme ještě dalších 20 lidí.

Nezaměstnanost je totiž problém nejen českolipského regionu, ale celého Libereckého kraje, v němž v minulých letech skončila výroba v mnohých důležitých průmyslových závodech, například textilního nebo bižuterního průmyslu.

Vznik nových míst chce podle vyjádření krajské radní pro hospodářský a regionální rozvoj, evropské projekty a rozvoj venkova Ivany Hujerové prostřednictví evropských peněz podpořit i Liberecký kraj. Pakt zaměstnanosti kraj již podepsal spolu s krajskou hospodářskou komorou a úřadem práce.

„Víme, že máme nevyužitý potenciál zejména ve službách, speciálně v cestovním ruchu,“ řekla radní.

Johann Friedrich Dempwolff, generální ředitel Johnson Controls pro Evropu, Střední východ a Afriku potvrdil, že Česká Lípa je pro jejich společnost velmi důležitým obchodním místem.

„Při využití celé své kapacity bude továrna schopna každý rok vyrobit více než 15 milionů boxů, krytů a vík na autobaterie,“ prozradil Dempwolff.

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226302
Mobil: 739541588