Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Anonymní karta Opuscard je stále za poloviční cenu – akce prodloužena do 30. června

Mgr. Langer Jiří

  • 02. 04. 2012 17:03
  • Rozvoj

Sdílet článek

 

Již od prosince loňského roku si mohou cestující pořídit přenosnou anonymní kartu Opuscard za zvýhodněnou cenu se slevou 50%. Všechna kontaktní místa v kraji nabízejí anonymní kartu bez poskytnutí osobních údajů i bez fotografie žadatele na počkání za 50 korun.

Liberecký kraj se pro neustávající velký zájem ze strany cestujících, společně s koordinátorem veřejné dopravy společností KORID LK a vydavatelem karet Libereckou IS, a.s., rozhodl prodloužit tuto akční nabídku až do konce června 2012.

Od prosince loňského roku, kdy byla akční nabídka na anonymní kartu spuštěna, se vydalo sedm tisíc nových přenosných karet.

Největší nárůst zájmu jsme zaznamenali v prosinci a v lednu, ale i v posledních týdnech prodej karet opět začíná stoupat. Ve srovnání s předchozími roky, kdy bylo v oběhu okolo 5000 přenosných karet, je tento nárůst obrovský. Cestující pochopili, že jízdné na elektronické kartě Opuscard je vyjde levněji,“ uvedl Jiří Hruboň, ředitel společnosti KORID LK.

Nárůst zájmu cestujících o Opuscard je velice pozitivní. Akční cenou přenosných karet podporujeme celý integrovaný dopravní systém IDOL, protože cestující mohou využít hlavní výhodu elektronického jízdného na kartě – přestupní jízdenku a volbu dopravního prostředku veřejné dopravy. Proto jsme se pro značný zájem veřejnosti rozhodli nabídku anonymní přenosné karty za akční cenu 50 Kč prodloužit až do června,“ doplnil Martin Sepp (ČSSD), náměstek hejtmana pro dopravu.

Dodal, že prodloužení akce by mělo přinést v řádu několika tisíc nových držitelů karet Opuscard do systému IDOL.

 

Přenosná karta přináší cestujícím několik výhod:

-         Karta je přenosná, může si ji použít kdokoli, kdo ji právě potřebuje, např. z rodiny, z firmy.

-         Pro její pořízení není nutné vyplňovat žádnou žádost. Na kontaktním místě ji prostě koupí, nabije a jede.

-         Elektronické jízdné je v současné době průměrně o 10 i více procent levnější než papírové jízdné.

-         Elektronické jízdné je přestupní. Například z Jablonce do České Lípy lze cestovat na jeden elektronický jízdní doklad, který má časovou platnost 4 hodiny a pohodlně umožní střídat jednotlivé dopravní prostředky (tramvaj, autobus, vlak) včetně městské hromadné dopravy ve všech 3 městech na trase.

-         Odbavení s kartou je rychlejší. Řidič ani cestující nemusí hledat drobné na úhradu a vrácení zpět. Rychlost odbavení ocení především ti, co ještě stojí na zastávce a prší jim za krk.

Na přenosnou kartu samozřejmě nejde nahrát vícedenní časový kupón, který je nepřenosný. Platí to i o produktech, které jsou vázané na věk, studium apod. V těchto případech je nutné zažádat o osobní kartu, týká se to i oblíbeného Senior Pasu.

 

 

Několik čísel ke kartám Opuscard:

-         Počet anonymních přenosných karet prodaných v letech 2009 - listopad 2011: 5120 ks

-         Počet anonymních přenosných karet prodaných za akční cenu od prosince 2011 do března 2012: 7000 ks

-         Největší zájem o anonymní přenosné karty v akci: Česká Lípa (2248), Jablonec nad Nisou (1420), Liberec (1193).

-         Celkový počet vydaných karet Opuscard k březnu 2012: 159 874 (do Velikonoc se vyrobí 160 tisící J)

-         Průměrný počet denně užívaných karet ve veřejné dopravě: 60 tisíc.

 

Více informací naleznete na www.iidol.cz

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky