Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

ARRIVA podala rozklad proti rozhodnutí ÚHOS

12. 02. 2013

 

Liberecký kraj obdržel od právního zástupce společnosti ARRIVA holding Česká republika s.r.o. (dále jen ARRIVA) na vědomí kopii podání, kterým byl podán rozklad vůči rozhodnutí Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) o zamítnutí námitek této společnosti v zadávacím řízení „Výběr dopravců pro uzavření smluv o veřejných službách v přepravě cestujících ve veřejné linkové osobní dopravě k zabezpečení stanoveného rozsahu dopravní obslužnosti Libereckého kraje pro období od roku 2014 do roku 2024“.

Podání rozkladu pro Liberecký kraj coby zadavatele znamená, že rozhodnutí ÚOHS, kterým byla potvrzena správnost a bezchybnost postupu zadavatele, nenabude právní moci (včasné podání rozkladu má odkladný účinek) a i nadále tak zůstává v platnosti předběžné opatření, vydané ÚOHS na základě návrhu společnosti ARRIVA v září loňského roku. To zakazuje Libereckému kraji uzavřít smlouvu s vybranými uchazeči.

Tento stav však aktuálně neznamená žádnou komplikaci, neboť lhůta pro podání nabídek v uvedeném zadávacím řízení byla prodloužena až do 2. září 2013 (přičemž uzavření smlouvy poté může proběhnout až po podrobném vyhodnocení a posouzení takto podaných nabídek).

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226302
Mobil: 739541588