Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Asociace evropských olympijských výborů prověřila připravenost zimního festivalu 2011 v LK

  • 06. 11. 2009 17:09

Sdílet článek

Důležitou zkoušku stavu připravenosti má za sebou 10. Zimní evropský olympijský festival mládeže (EYOWF) 2011. Od počátku týdne totiž absolvoval třídenní inspekci koordinační komise Asociace evropských olympijských výborů (EOV) pro EYOWF 2011. Závěry této kontrolní návštěvy však vyzněly pro organizátory zimního festivalu v Libereckém kraji pozitivně.

Inspekce se v jednotlivých pořadatelských zemích konají pravidelně. Stav příprav jedné z největších sportovních událostí v České republice přijel osobně prověřit Janko Dvoršak ze Slovinska, předseda koordinační komise EOV pro EYOWF 2011. Během své třídenní návštěvy se detailně seznámil se všemi složkami organizace - od akreditace, ubytování, dopravy, cateringu, tiskového střediska či marketingu až po jednotlivé areály v Liberci, Jablonci nad Nisou a Rejdicích, které budou hostit osm sportovních disciplín.

„S výsledkem návštěvy jsem spokojen. Myslím, že organizátoři jsou dostatečně připraveni, neboť začali s přípravami včas a velmi důkladně. Důležité poznatky budou moci využít také z celorepublikové soutěže – Her IV. zimní olympiády dětí a mládeže počátkem roku 2010, jejichž úroveň se zdá být nyní také velmi dobrá. Pokud budou přípravy pokračovat tímto tempem a způsobem, je podle mého názoru organizační tým na dobré cestě uspořádat EYOWF 2011 na vysoké úrovni,“  vyjádřil se v závěrečném hodnocení Janko Dvoršak.

Ten mimo jiné srovnal současný stav příprav EYOWF 2011 v Libereckém kraji s úrovní organizace Zimních celosvětových her mládeže (Youth Olympic Games), jež v roce 2012 přivítá rakouský Innsbruck. Podle Dvoršaka jsou čeští organizátoři v přípravách mnohem dále a mohli by jít příkladem ostatním pořadatelům.

Setkání s předsedou Českého olympijského výboru

Představitel EOV nevynechal návštěvu některých sportovišť, kde budou boje o medaile probíhat, ani olympijské vesnice, ve kterou se promění koleje Technické univerzity v Liberci - Harcově. Kromě všech manažerů sportů a dalších členů organizačního výboru se Dvoršak setkal i s předsedou Českého olympijského výboru Milanem Jiráskem.

„Pozitivní hodnocení z úst samotného šéfa kontrolní komise nás velmi těší. I když je před námi ještě spousta práce, je vidět, že se ubíráme správným směrem. Zároveň je to také závazek pro celý organizační tým, aby ve svém úsilí nepolevil. Veškeré poznatky, které získáme z příprav i vlastního průběhu ODM 2010, využijeme o rok později právě při festivalu 2011. Věřím, že nezklameme důvěru a dobrý dojem, který jsme nyní při tak významné prověrce zanechali,“ zhodnotila návštěvu Kateřina Nyčová, výkonná ředitelka organizačního výboru EYOWF 2011.

O EYOWF 2011

Zimní evropský olympijský festival mládeže představuje vrcholnou událost mladých sportovců do 18 let. Tato akce se koná ve dvouletých cyklech a vždy v lichých letech z iniciativy Asociace evropských olympijských výborů (EOV). Liberecký kraj zvítězil se svou kandidaturou v prosinci 2006. Ve dnech 12. - 19. února 2011 zavítá do Liberce, Jablonce, Rejdic i dalších středisek regionu zhruba 1500 účastníků ze 49 evropských zemí - budoucích hvězd světového sportu. Medaile se budou rozdělovat v osmi druzích sportu: alpské lyžování, běh na lyžích, biatlon, krasobruslení, lední hokej, severská kombinace, skoky na lyžích a snowboarding.

Kontakt pro bližší informace:

Vladimír Zemánek

koordinátor komunikace

 European Youth Olympic Winter Festival 2011 
Masarykova 457/4

460 01 Liberec  

tel.: +420 233 014 029

mobil: +420 777 771 080
vladimir.zemanek@eyowf2011.cz

www.eyowf2011.cz

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky