Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Autobusy z Liberce do Jablonce pojedou od června po nové silnici

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 18. 05. 2018 00:00
  • Doprava

Sdílet článek

V pátek 1. června bude otevřena dlouho očekávaná a nově vybudovaná přeložka sil. I/14 mezi libereckými Kunraticemi a jabloneckým Lukášovem, což bude mít pozitivní dopad i na autobusové linky provozované mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou. Autobusy budou ve srovnání s dnešním stavem až o 10 minut rychlejší.

Po nově vybudované silnici tak bude moci jezdit regionální linka č. 141, která spojuje jablonecké části Rýnovice, Mšeno a Jablonecké Paseky s Libercem, ale také vybrané spoje dálkových linek, které jsou vedeny přes Mšeno a Rýnovice. „Nové trasování po sil. I/14 umožní urychlit i autobusovou dopravu, autobusy budou rychlejší i ve srovnání se stavem před uzavírkou,“ říká Marek Pieter, náměstek hejtmana pověřený řízením resortu dopravy.

Ve srovnání s dnešním stavem je v jízdním řádu počítáno i s mírným posílením nabídky spojení ve všech částech pracovního dne. „Předpokládáme, že nové a rychlejší spojení bude pro dojíždějící atraktivní, a předem se tak připravujeme na nárůst počtu cestujících,“ doplňuje Pieter. Zcela nové možnosti spojení pak plánuje Liberecký kraj zavést o víkendu. „V rámci připomínkového řízení jsme od cestujících obdrželi nejvíce připomínek k tomu, aby byla zajištěna doprava i o víkendu,“ uvádí Otto Pospíšil, zástupce ředitele společnosti KORID LK, která připravuje jízdní řády regionální dopravy v Libereckém kraji. V provozu tak bude o víkendu celkem 9 párů spojů, což je o 7 více než ve stávajícím stavu.

Komfort cestování se zvýší také z pohledu bezbariérového přístupu. Více než 90 % spojů bude zajišťováno tzv. „low-entry“ vozidlem, tj. autobusem s bezbariérovým a nízkopodlažním vstupem.

Kompletní informace o změnách a nové jízdní řády platné od 1. června naleznou cestující na webu www.iidol.cz.

TZ: KORID LK

kontaktní osoba:

Jan Maxa
tel.: 604 182 722

e-mail: jan.maxa@korid.cz
web: www.korid.cz, www.iidol.cz

Sdílet článek

Zpět

Další aktuality

Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky