Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Automobiloví amatéři dojeli v soutěži bezpečně do cíle

Mgr. Langer Jiří

  • 24. 04. 2009 00:00

Sdílet článek

[id:7946|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Krajskou orientační automobilovou soutěž pro amatéry vyhrála mladá smíšená posádka Zuzana Nebřenská, Jaroslav Křepel na voze Peugeot Partner, před dvojicí David Mahdal, Jana Pospíšilová (Škoda Octavia) a Irena Kubáčková, Milan Svoboda (Škoda Fabia). Zajímavé ceny a vítězné věnce předal vítězným posádkám náměstek hejtmana pro dopravu Martin Sepp.

„Je to zajímavá, zábavná a také prospěšná akce, která popularizuje bezpečnou jízdu na silnicích. V tom budeme pokračovat i při organizování dalších akcí BESIPu,“ uvedl náměstek hejtmana a předal cenu i nejstaršímu účastníkovi závodu, bývalému automobilovému závodníkovi Jiřímu Bergrovi.

Za nádherného slunečného počasí se 3. ročníku orientační automobilové soutěže smíšených

posádek nazvané „Bezpečně až do cíle“ startovalo na parkovišti KÚLK  v Liberci 16 vozů, aby absolvovaly cca 50 km podle šipkového itineráře. Pravda, někteří při bloudění najeli o nějakou tu desítku kilometrů více, ale to se do výsledku nepočítalo.  Tajuplná trasa se ukázala jako velice atraktivní – jelo se přes Českou chalupu do Bedřichova, Janova n. N., Rádla, Dlouhý Most zpět do Liberce.

Posádky plnily během jízdy řadu zajímavých úkolů, včetně slalomu mezi kužely, dopravních testů, připojování tažného lana, umělého dýchání či rozeznávání vůní paliv a lihovin. V průběhu jízdy se také účastníci dozvěděli řadu turistických zajímavostí – třeba že bus z České chalupy jede nejpozději ve 23. 30 hod, že mapa Jizerských hor má měřítko 1: 30 000, a že rekonstruovaná kaple v Rádle na Milířích se jmenuje Panny Marie Bolestné.

„Bylo to úžasné. Není tozávod na rychlost, ale spíše na znalosti a dovednosti,“ zhodnotila soutěž za všechny Lucie Pokorná, která jela takový závod poprvé a dojela se svým Golfem na svém oblíbeném 9 místě.

Akci pořádal resort dopravy LK v rámci Týdne bezpečnosti v Libereckém kraji a již nyní počítá s organizací 4. ročníku příští rok.











 



Konečné pořadí:

Posádka číslo

Jméno posádky

trestné body celkem

výsledné pořadí

15

Zuzana Nebřenská, Jaroslav Křepel

73

1

16

David Mahdal, Jana Pospíšilová

87

2

13

Irena Kubáčková, Milan Svoboda

92

3

6

Romana Cicvárková, Josef Kudrnáč

100

4

8

Roman Kollitz, Světla Kollitzová

100

4

10

Karel Studený, Anna Stahoňová

109

6

11

Vojtěch Blažek, Jaroslava Hainzová

111

7

9

Jiří Lávic, Iva Lendrová

112

8

3

Lucie Pokorná, Jiří Langer

127

9

5

Radovan Tomek, Michaela Kirschová

147

10

4

Věra Dubcová, Josef Vrba

188

11

7

Jan Křiklán, Jana Řezníčková

199

12

14

Milan Tkáč, Lenka Šulanová

205

13

1

Roman Martinec, Monika Švarcová

213

14

2

Jiří Bergr, Dana Fialová

249

15

12

Jaroslava Svobodová, Antonín Svoboda

300

16

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky