Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Benefiční aukce Nadace EURONISA vynesla za podpory Stanislava Zindulky 889 tisíc korun

Mgr. Langer Jiří

  • 28. 11. 2011 14:55

Sdílet článek

 

Jubilejní 15. benefiční aukce se uskutečnila pod záštitou radního pro sociální věci Pavla Petráčka v sobotu 26. listopadu 2011 v reprezentativních prostorách Krajského úřadu LK v Liberci. Téměř 200 hostů motivoval patron nadace herec Stanislav Zindulka, který aukci zahájil. Ze 180 dražených děl od českých autorů zde našlo nového majitele 128 z nich (71%) a vydražila se díla v celkové hodnotě 889 200 korun. 

Nejvýznamnějším dílem byla skleněná plastika od slavné umělecké dvojice Stanislav Libenský a Jaroslava Brychtová s názvem Hlava s hranatým okem. Z původních 60 000 se po urputném dražebním boji prodala za neuvěřitelných 185 000 korun. Několikanásobný nárůst cen zaznamenaly i další skleněné plastiky, například Modrý objekt od Aleše Vašíčka.

Mezi obrazy získal pomyslné první místo akryl na lepence od brněnského malíře Vlastimila Zábranského. Portrét „Jste ve správné chvíli na správném místě“ se vydražil za 48 000 korun. Nevydražená díla je stále možné zakoupit v doprodeji na webových stránkách Nadace EURONISA.


Ještě mnoho dalších významných českých výtvarníků věnovalo do aukce zdarma svá díla a všem také patří poděkování nejen jménem Nadace EURONISA, ale hlavně jménem všech potřebných, kterým v našem regionu každoročně výtěžek z benefiční aukce pomůže zlepšit kvalitu života.


Tradiční konání benefičních aukcí tak za 15 let vyneslo již 11 200 000 korun. Čistý výtěžek letošní aukce bude použit, stejně jako v minulých letech, na podporu sociálně zaměřených neziskových organizací působících v Libereckém kraji a Šluknovském výběžku.

 

Další možnost podpořit potřebné bude v polovině prosince, kdy Nadace EURONISA uspořádá zimní část 9. ročníku veřejné sbírky „Pozvedněte slabé!“.

Pro více informací kontaktujte:
Tomáš Maštálko – PR manažer, manažer sbírky
email: 
tomas.mastalko@euronisa.cz,
tel: 485 102 753, mobil: 604 473 478

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky