Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Benefiční „Běh pro hospic“ kolem liberecké přehrady vynesl přes 20 tisíc Kč

Mgr. Langer Jiří

  • 02. 06. 2014 15:22
  • Rozvoj
  • Školství
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

U příležitosti 5. výročí vzniku Hospicové péče sv. Zdislavy a svátku patronky Libereckého kraje sv. Zdislavy se 30. května uskutečnil v okolí liberecké přehrady v Harcově benefiční Běh pro hospic.

Na dvě stovky běžců vítala ředitelka hospicu Taťána Janoušková a náměstkyně hejtmana LK pro zdravotnictví a sport Zuzana Kocumová, která převzala nad akcí záštitu. Závodníky pozdravil i primátor Města Jablonce nad Nisou Petr Beitl a náměstek primátorky Města Liberce Kamil Jan Svoboda. Závodili také krajské radní Ivana Hujerová a Alena Losová.

První vyběhli Martin Koukal, český reprezentant v běhu na lyžích, a náměstkyně Zuzana Kocumová, olympionička a juniorská mistryně světa, kteří opravdu spolu závodili, i když do cíle se vedli takřka za ruce.

„Podpořili dobrou věc, motivovali své přátele a známé a pomohli tak Hospicové péči sv. Zdislavy získat tolik potřebné finanční prostředky na jejich důležitou dobročinnou činnost,“ řekla náměstkyně hejtmana.

„Svátky se slavit mají, a tak jsme uspořádali, sobě pro radost a ostatním pro potěšení ze sportu a možnosti prospět dobré věci, sportovní odpoledne pro běžce amatérské i profesionální,“ uvedla ředitelka s tím, že na startovném se vybralo 20 600 Kč.

Navzdory varování meteorologů počasí přes malé přepršky přálo. Sportovci  - malí, velcí, tlustí, tencí, starší i mladší, rodiny s kočárky, psí kamarádi i miminka v bříšku průběžně startovali od dvora Liebiegovy vily.  Za odměnu si odnesli sladkosti, občerstvili bábovkou a čajem, a domů putovali s malými buky v květináčích, které pro sportovce sv. Zdislava sázela, aby rostly v silné rovné stromy, které budou na nově vysazeném místě dělat účastníkům radost.

„Užili jsme si příjemné odpoledne, a podle ohlasů si je  stejně  užili i naši příznivci, kteří nastoupili na start,“ hodnotila Janoušková s tím, že akci tohoto druhu pořádali poprvé, 1. ročník Běhu pro hospic odstartoval a již se všichni těší na 2. ročník příští rok. Viz také: http://www.hospiczdislavy.cz/jak-jsme-bezeli-pro-hospic/

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky