Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Benefiční koncert Ostrov života se koná již po osmé

Lenka Klimentová

odborný zaměstnanec

  • 18. 05. 2018 00:00

Sdílet článek

Třetí květnová sobota v Hrádku nad Nisou už tradičně patří Benefičnímu koncertu Ostrova života. Stejně, jako se tento termín usadil v kulturním kalendáři Hrádecka, usadil se koncert v srdcích těch, kdo chtějí pomáhat. Každým rokem se organizátoři snaží nabídnout pestrý program pro všechny generace. Odměnou jim jsou stovky spokojených návštěvníků, kteří zavítají na Hasičskou louku a po celé odpoledne a večer se dobře baví.  Dobrovolné vstupné je veřejnou sbírkou „OSTROV POMÁHÁ“ a je určené na pomoc vážně nemocným spoluobčanům.  8. Benefiční koncert Ostrova života začíná v Hrádku nad Nisou ve 14 hodin. 

Benefiční koncerty Ostrova života si během uplynulých sedmi ročníků dokázaly vybudovat postavení jedné z největších kulturních akcí v Hrádku nad Nisou. Jejich věhlas už dávno překročil hranice města. S každým rokem do Hrádku míří stále více návštěvníků i ze vzdálenějších míst. Se stoupajícím počtem těch, kdo na koncert zavítají, roste také výtěžek z dobrovolného vstupného. Stotisícovou hranici se podařilo poprvé překonat v roce 2016. Loni na pomoc potřebným putovala částka atakující 150 tisíc korun. Rekordní byla i návštěvnost. Papírových srdíček, která jsou symbolem sbírky, organizátoři rozdali téměř 1300.

V letošním roce se návštěvníci opět mohou těšit na tradiční vystoupení dětí z místních mateřinek a zájmových kroužků. Své umění předvede taneční skupina Peklo Sonic a ohňovou šou nabídnou Ohnivé čarodějky. Děti i dospělé pobaví Marek Sýkora se svým divadlem Krtek. Hudební část programu pak obstarají kapely Přízeň, MAREKs, Cover Power, písničkářka Kaya a populární kapela Hodiny. Pro děti jsou připravené sportovní aktivity, nafukovací hrad i tvořivé dílničky.

Zdroj: Věra Baumgartnerová, www.ostrovzivota.cz

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky