Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Benefiční představení pro hospic sklidilo velký úspěch

Šírová Květa

  • 27. 09. 2012 14:36

Sdílet článek

V jabloneckém divadle se včera konal benefiční večer pro hospic v Libereckém kraji.  V rámci programu předal radní Libereckého kraje pro sociální věci Pavel Petráček (ČSSD) ocenění nejlepšímu pracovníkovi sociálních služeb pro rok 2012 a symbolický šek s výtěžkem představení v hodnotě 34 222,- korun českých. Benefiční představení přišli podpořit také náměstek hejtmana LK Radek Cikl, radní LK Jaroslav Podzimek (oba ČSSD), primátor Statutárního města Jablonec nad Nisou Petr Beitl (ODS), náměstek primátora Petr Tulpa (DNN), ředitelé příspěvkových organizací sociálních služeb LK a další osobnosti kraje. 

„Večer věnovaný hospici a hospicové péči jsme uspořádali ve spolupráci s některými organizacemi poskytujícími sociální služby v našem kraji. Chtěli jsme tak nejen získat další finanční prostředky pro hospicovou péči, ale také poděkovat všem, kteří v této oblasti pracují. Jejich úsilí si velmi vážím,“ řekl Pavel Petráček.

Výtěžek benefičního večera byl věnován Hospicové péči svaté Zdislavy. Symbolický šek s částkou 34 222 korun tak převzala ředitelka organizace Taťána Janoušková. „Děkujeme všem, kteří ze svého místa a podle svých možností podporují hospicovou péči a pomáhají nám tak uskutečnit naši vizi. Děkujeme všem za finančními dary v rámci tohoto benefičního večera,“ řekla Taťána Janoušková s tím, že Hospicová péče svaté Zdislavy je organizací neziskovou. Dále dodala, že domácí hospicová péče není dosud zařazena do sazebníku zdravotních pojišťoven. Provoz je tak hrazen z darů právnických a fyzických osob a především z grantů každoročně vyhlašovaných Libereckým krajem na podporu hospicové péče v našem regionu. Bez této podpory by se organizace neobešla.

Součástí programu bylo také vyhlášení výsledků ankety „O nejlepšího sociálního pracovníka“, kterým se stala Jarmila Machová z Diakonie ČCE – středisko v Jablonci nad Nisou. Druhou příčku obsadil Ladislav Šimek z organizace Dolmen, o.p.s. Agentura pro chráněné bydlení a třetí Alena Škodová, pracovnice Jedličkova ústavu, příspěvková organizace, Liberec.

Další ceny se předávaly výhercům výtvarné soutěže pro předškolní a školní děti v pěstounské péči v Libereckém kraji „Můj nejveselejší zážitek“, kterou letos v dubnu vyhlásil odbor sociálních věcí Libereckého kraje pod záštitou člena Rady LK Pavla Petráčka. Nejlepšími malíři ve čtyřech kategoriích byli vyhlášeni: Nikola Veselá (5 let), Kamil Pták (8 let), Jan Veber (10 let) a Kateřina Pourová (13 let).

Benefici podpořili také umělci jako je Petra Janů nebo Vlastimil Harapes. Vystoupil i dětský pěvecký sbor Vrabčáci. Potlesk celého hlediště ve stoje sklidilo úchvatné taneční vystoupení vozíčkářů z Asociace rodičů a přátel zdravotně postižených dětí z Jablonce nad „Sny nemají hranice“.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky