Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Bertíci předali v Libereckém kraji 169 759 korun

Mgr. Zigušková (Matoušová) Barbora

  • 27. 03. 2009 00:00

Sdílet článek

[id:7761|autor:Mgr. Zigušková (Matoušová) Barbora|email:barbora.ziguskova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 327|mobil:|aktualizace:]

Finanční prostředky z charitativního projektu podpoří rozvoj a vzdělání dětí

Zástupci pěti dětských domovů a institucí z Libereckého kraje převzali z rukou náměstka pro resort školství, mládeže a tělovýchovy Libereckého kraje Radka Cikla a regionálního ředitele prodejen Albert Miroslava Hábela finanční dar v celkové výši 169 759  korun. Všechny získané finanční prostředky jsou určeny na vzdělání dětí, přípravu na jejich vysněné povolání a jejich další osobnostní rozvoj.

Tato částka se pro Liberecký kraj shromáždila v charitativním projektu S Bertíkem za dětským úsměvem, který každoročně probíhá v síti prodejen Albert po celé České republice. Projekt pomáhá zvýšit šance dětí z dětských domovů na úspěšné uplatnění v samostatném životě po opuštění dětského domova.

 

„Jsem rád, že společnosti, jako je například Ahold Česká republika, organizují podobné akce, protože děti, které nemají rodinu nebo pocházejí z neúplné rodiny, si finanční pomoct zaslouží,“ řekl Radek Cikl, náměstek pro školství, mládeže a tělovýchovu Libereckého kraje. „Rok 2009 bude pro tuto oblast složitý. Nevíme, co finanční krize udělá s daňovými výtěžky, a očekáváme snahu na podobných výdajích šetřit. O to víc si tohoto projektu cením,“ dodává.

 

„My získané prostředky využijeme na nákup počítačů,“ řekla Božena Lányová z Dětského diagnostického ústavu v Liberci a dodává: „Velice důležité je to, že všechny naše děti vědí, že finančními prostředky přispěli jiní dospělí, protože většina našich dětí má s dospělými z minulosti spíše negativní zkušenost.“

 

Dětem z dětských domovů pomohou finance realizovat řadu jejich oblíbených aktivit. „Děti u nás v domově hodně sportují, proto bychom získaný příspěvek rádi využili na sportovní vyžití. Vloni jsme byli na poznávacím výletě v Tatrách, letos bychom rádi zorganizovali vodácký zájezd na Ohři,“ přiblížil Jan Řičář z Dětského domova v Jablonci nad Nisou.

 

 

 

 

Libereckém kraji pomůže výtěžek ze sbírky Bertíci realizovat projekty a přání těchto pěti partnerských institucí:

 

Instituce

Vybraná částka v Kč

Adresa

Dětský diagnostický ústav, středisko výchovný péče, základní škola, mateřská škola a školní jídelna Liberec

49 564

U opatrovny 3, Liberec, 460 01

 

Dětský domov, příspěvková organizace Jablonec nad Nisou   

53 048

Pasecká 20, Jablonec nad Nisou, 466 02

 

Dětský domov, příspěvková organizace Česká Lípa  

19 147

Mariánská 570, Česká Lípa, 470 01

Dětský domov, příspěvková organizace  

21 500

Nad Školami 480, Semily, 513 01

Dětský domov, příspěvková organizace  

26 500

Zámecká 1, Jablonné v Podještědí, 471 25

 

„Projekt Bertíci dlouhodobě a především cíleně pomáhá dětem v nelehkých životních situacích. Spolu s letošní částkou jsme za posledních devět let pomohli dětským domovům částkou přesahující 53 milionů korun,“ připomněl Petr Chadraba, manažer projektu S Bertíkem za dětským úsměvem. „Bertíci jsou lokální projekt, a proto již podruhé navštěvujeme kraje, abychom byli v kontaktu s příjemci darů a jejich názory a očekáváními,“ dodal.

 

Bertíci v letošním roce podporují i kampaň zaměřenou na dodržování práv dětí, kterou organizuje Sdružení SOS dětských vesniček. Zvláštní pozornost je přitom věnována dětem žijícím v náhradní péči. Díky podpoře projektu S Bertíkem za dětským úsměvem byla též vydána brožura Quality4Children, která obsahuje návrh mezinárodních standardů kvality péče o děti žijící v náhradní péči.

Kampaň S Bertíkem za dětským úsměvem trvala od 26. listopadu 2008 do 31. prosince 2008. Seznam dětských domovů a dalších institucí zapojených do projektu Bertíci najdete na webových stránkách www.ialbert.cz.

 

                                                                                                            

       Více informací:

Petr Chadraba -  Manažer komunikace

Albert / Hypernova
AHOLD Czech Republic, a.s.
Radlická 117, 158 00 Praha 5 – Nové Butovice

Tel.:+420 234 004 458

    petr.chadraba@ahold.cz
www.ahold.cz

 

Tomáš Kubík

                                               Mmd Corporate, Public Affairs & Public Relations Consultants

Nitranská 6, Praha 10, 101 00

Tel.: +420 775 708 083

tomas.kubik@mmdcee.com

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky