Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu

Upozornění

Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Bertíci přivezli do Libereckého regionu skoro 250 tisíc korun

Mgr. Langer Jiří

  • 29. 02. 2008 00:00
  • Rozvoj

Sdílet článek

[id:6199|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Zástupci pěti dětských domovů z Libereckého kraje převzali z rukou radní Libereckého kraje Hany Králíčkové a ředitele komunikace maloobchodní značky Albert Libora Kytýra certifikáty v celkové výši 244 597 korun. Všechny získané finanční prostředky jsou určeny na vzdělání dětí a jejich další osobnostní rozvoj.

„Z našeho pohledu je spolupráce s projektem S Bertíkem za dětským úsměvem velmi úspěšná a považujeme ji v podpoře institucí v našem kraji za nesmírně důležitou. I já jsme  Bertíky vhazovala do boxů,“ uvedla v úvodu setkání radní Libereckého kraje Hana Králíčková.

Zníněná částka se totiž vybrala v charitativním projektu S Bertíkem za dětským úsměvem, který každoročně organizuje síť prodejen Albert a pomáhá tak zvýšit šance klientů dětských domovů na úspěšné uplatnění v samostatném životě po opuštění bran dětského domova.

 „Finančních prostředků z projektu S Bertíkem za dětským úsměvem i celé aktivity si velmi vážíme. Je to výrazná pomoc a podpora v naší činnosti. Peníze využijeme ve prospěch zájmových činností dětí, jejich dalšího vzdělání a především nám pomohou připravit je na vstup do života,“ řekl Jan Řičář, ředitel Dětského domova v Jablonci nad Nisou.

Děti ze Semil se mohou těšit na splnění snů v podobě realizace dalších oblíbených aktivit.

 „Peníze využijeme na vzdělání různého charakteru, získání praktických dovedností dětí i na mnohé další aktivity v jejich volném čase, “ řekl Mojmír Hojač, ředitel Dětského domova v Semilech.

 

V Libereckého kraji pomůže výtěžek ze sbírky Bertíci realizovat projekty a přání těchto pěti partnerských institucí:

Instituce

Vybraná částka v Kč

Adresa

Kojenecký ústav a dětský domov, příspěvková organizace  

69 262

U Sirotčince 407, Liberec, 460 01

Dětský domov, příspěvková organizace Jablonec nad Nisou

72  655

Pasecká 20, Jablonec nad Nisou, 466 02

Dětský domov, příspěvková organizace Česká Lípa  

28 982

Mariánská 570, Česká Lípa, 470 01

Dětský domov, příspěvková organizace  

25 235

Nad Školami 480, Semily, 513 01

Dětský domov, příspěvková organizace  

48 463

Zámecká 1, Jablonné v Podještědí, 471 25

 

„Spolu s letošní částkou jsme za posledních osm let pomohli dětským domovům příspěvkem přesahujícím 45 milionů korun,“ připomněl Petr Chadraba, manažer projektu S Bertíkem za dětským úsměvem. „Skutečná hodnota, kterou děti zprostředkováním vzdělávacích aktivit získávají, se ale nedá vyčíslit,“ dodal.

Získané peníze z letošního ročníku poputují do všech koutů republiky a rozdělí se mezi dětské domovy, domovy na půli cesty, ústavy sociální péče či domovy pro matky a děti v tísni. Prostředky z  projektu využijí dětské domovy na vzdělání, osobnostní rozvoj a integraci dětí do společnosti.

Kampaň S Bertíkem za dětským úsměvem trvala od 14. listopadu 2007 do 1. ledna 2008. Seznam dětských domovů a dalších institucí zapojených do projektu Bertíci najdete na webových stránkách www.ialbert.cz.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky