Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Blíží se zahájení letní sezóny, už vyšly Turistické noviny Český ráj

Mgr. Langer Jiří

  • 17. 05. 2012 12:37

Sdílet článek

 

Oficiální zahájení letní turistické sezóny v celém Libereckém kraji se uskuteční ve čtvrtek 24. května na tiskové konferenci resortu kultury, památkové péče a cestovního ruchu Libereckého kraje, která se koná od v 10 hodin v Severočeském muzeu v Liberci.

„Hlavními tématy budou například potenciál Libereckého kraje jako turisticky atraktivní destinace, podpora tvorby nových pracovních příležitostí v oblasti cestovního ruchu, OpusCard jako turistická karta pro návštěvníky regionu nebo program a termíny nejvýznamnějších akcí letošního jara a léta v našem regionu,“ uvedla náměstkyně hejtmana LK Lidie Vajnerová (SOS).

Už v malém předstihu vyšly koncem dubna  Turistické noviny Český ráj – již 12. ročník. Novinkou letošního ročníku je nový, časopisový formát, který má umožnit lepší manipulaci i přehlednost. V letošních novinách jsou i dvě zajímavé soutěže o atraktivní ceny!

Prostřednictvím slosovatelného kuponu mohou čtenáři soutěžit o let balonem nad Českým rájem pro jednu osobu se společností BAART, s.r.o., či o pobyt ve čtyřhvězdičkovém hotelu Babylon pro dvě osoby se vstupy do Aquaparku, lunaparku a iQparku. Druhá velmi zajímavá soutěž je pro děti o trička s logem turistické hry Za pověstmi Českého ráje.

„Na 48 stranách turistických novin najdete nejen tipy na výlety a další zajímavosti z jednotlivých částí regionu, ale i novinky v turistickém značení, prázdninovou nabídku pro každý den či stránku pro děti. Nechybí mapa turistických autobusů s jízdními řády ani prázdninový servis obsahující přehled kulturních, sportovních a společenských akcí a přehled turistických atraktivit s aktuálními cenami vstupného a otevírací dobou,“ přiblížil Jiří Lukeš, ředitel Sdružení Český ráj.

Tématem letošních novin je  podle něj Český ráj na kolečkách. A jak napovídá úvodní článek, jedná se o kolečka všeho druhu. V novinách lze nalézt tipy na bezbariérové výlety, výlety pro rodiny s kočárky, méně mobilní občany i rady pro cyklisty.

„S kolečky souvisí i rozhovor s osobností Českého ráje – Báječní muži na vysokých kolech. Že nevíte, co jsou vysoká kola? Zakupte si letošní turistické noviny,“ láká ředitel s tím, že cena jednoho výtisku je 20 Kč.

Turistické noviny je možno zakoupit ve všech informačních střediscích Českého ráje, i v informačních střediscích v Liberci a Jablonci nad Nisou. Dále na vybraných kulturních, sportovních a společenských akcích v Českém ráji a na turistických atraktivitách.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky