Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Boj proti alkoholu v Liberecké kraji pokračuje - jen jeden podnapilý řidič

Mgr. Langer Jiří

  • 23. 03. 2009 00:00

Sdílet článek

[id:7727|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Při  akci nazvané Víkend bez tolerance, která se uskutečnila v noci z  pátku na sobotu a  zúčastnili se jí zástupci Libereckého kraje, včetně náměstka hejtmana pro resort odpravy Martina Seppa, zkontrolovali policisté 208 řidičů. Alkohol byl zjištěn pouze u jednoho mladíka, který nadýchal 0,10 a při opakované dechové zkoušce 0,14 promile alkoholu. Jak sám policistům doznal, vypil před jízdou jedno pivo. Nyní jej čeká správní řízení.

 „Alkohol za volantem je velmi nebezpečný a každý rok si vyžádá v našem kraji oběti na lidských životech. Proto Liberecký kraj a Policie ČR v tomto roce bude pokračovat ve víkendech bez tolerance. Podíváme-li se na letošní smrtelné nehody tak kupříkladu hned v lednu zemřeli dva mladí řidiče, kteří řídili pod vlivem alkoholu. Letošní rok bude opět ve znamení boje proti alkoholu za volantem,“ uvedl Martin Sepp, náměstek hejtmana pro resort dopravy.

Celkem zjistili dopravní policisté  dvanáct přestupků proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, za které bylo pokutováno celkem jedenáct řidičů. Nejčastějšími přestupky bylo nepoužití bezpečnostních pásů a špatný technický stav vozu. Řidiči zaplatili na pokutách přes šest tisíc korun.

Akce tedy z pohledu Libereckého kraje dopadla velmi dobře a lze jen doufat, že letošní rok bude ve znamení radikálního snížení nehod způsobených pod vlivem alkoholu.

V loňském roce zahájil Liberecký kraj, ve spolupráci s Policií ČR projekt, jehož cílem je boj proti řidičům, kteří řídí pod vlivem alkoholu. Statistiky dopravních nehod za rok 2007 poukázaly na skutečnost, že tento problém je v Libereckém kraji velmi aktuální. Nehody způsobené řidiči pod vlivem alkoholu vzrostly oproti roku 2006 o 38 nehod, celkem tedy na 413. Procentuální podíl těchto nehod na celkovém počtu byl dokonce v Libereckém kraji nejvyšší v rámci celé ČR. Liberecký kraj proto ve svém ročním plánu aktivit BESIP ukotvil boj proti alkoholu za volantem jako prioritu pro roky 2008 a 2009.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky