Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Březnové jednání Regionální stálé konference Libereckého kraje přineslo zhodnocení uplynulého roku

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 02. 04. 2024 14:50
  • Rozvoj

Sdílet článek

Pravidelně, a to čtyřikrát do roka, se schází Regionální stálá konference Libereckého kraje. Březnový program zasedání nabídl členům například zhodnocení činností za rok 2023 ve zpracované výroční zprávě nebo také schválení aktualizovaných seznamů projektů Regionálního akčního plánu Libereckého kraje ve třech tematických oblastech.

Kromě pravidelných bodů programu bylo zařazeno i několik aktualit. Účastníci se dozvěděli, jaká je pozice Asociace krajů České republiky pro vyjednávání podmínek v programovém období 2028+, došlo také na vyhodnocení Integrovaného regionálního operačního programu za roky 2014–2020 a aktivitu Chytřejší Liberecký kraj. Celý program se nalézá na webových stránkách RSK LK, kde se obeví i zápis z jednání.

„Tato setkávání umožňují jednotlivým zástupcům členských institucí sbírat nové informace, které poté přenášejí do území. Zastoupeny jsou zde například – Svaz měst a obcí České republiky, Krajská síť Místních akčních skupin, Krajská hospodářská komora nebo Euroregion,“ uvedl Jiří Ulvr, člen rady kraje, řízení resortu hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů, územního plánování a rozvoje venkova. „Zajímavým příspěvkem bylo především zhodnocení přehledu čerpání v rámci Integrovaného regionálního operačního programu na našem území za uplynulé období s představením několika úspěšně realizovaných projektů.“

Sekretariát Regionální stálé konference Libereckého kraje jako tradičně informoval o důležitých odkazech, například o rozcestníku harmonogramů výzev nebo monitoringu čerpání evropských dotací v kraji. Nechyběly ani informace o tom, jak obce využívají Informační systém projektových záměrů.

eu logo 1

Zástupkyně za krajskou síť Místních akčních skupin pozvala účastníky na připravovaný Leaderfest 2024, který se bude konat ve dnech 5. až 7. června v Harrachově. Více informací se nalézá na https://www.leaderfest.cz/.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky