Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Brnišťský půlmaraton přilákal téměř šest stovek závodníků

Lenka Klimentová

odborný zaměstnanec

  • 10. 05. 2018 00:00
  • Rozvoj
  • Školství

Sdílet článek

Již 5. ročník běžeckých závodů Nutrilove Brnišťský půlmaraton 2018 se pod záštitou náměstka hejtmana Petra Tulpy uskutečnil poslední dubnovou sobotu v Brništi. Přilákal 567 sportovců všech věkových kategorií a zajistil si tak nejvyšší účast v historii závodu. Na půlmaratonu mezi muži kraloval Petr Cmunt s časem 1:19:53 a mezi ženami Zuzana Rusínová s časem 1:30:38.

„Moje podpora je cílena hlavně na děti a školní mládež, proto mne těší vysoká účast závodníků v dětských kategoriích. Snaha vést děti ke sportu je chvályhodná, a proto děkuji pořadatelům za takovou iniciativu,“ ocenil závod Petr Tulpa, náměstek hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy a sportu.

Na programu byly tratě od dětských závodů přes rodinný běh, čtvrtmaraton až po půlmaraton.. Zúčastnilo se 194 závodníků v dětských kategoriích, 36 v rámci veřejného běhu na 3,3 km a 337 na čipově měřených tratích, z toho 68 běžců v 17 štafetách 4 x 5275 m, 128 běžců na čtvrtmaratonu, 19 chodců nordic walking a 122 borců na hlavní trati půlmaratonu.

Rekordy tratí z loňského roku překonány nebyly. Nejrychlejší muž na půlmaratonu byl Petr Cmunt s časem 1:19:53, nejrychlejší žena Zuzana Rusínová s časem 1:30:38, nejrychlejší čtvrtmaraton zaběhl Jan Karko v čase 0:39:23 a Laura Matulová v čase 0:45:05, nejrychlejší štafeta TRI CLIB HAVEN Česká Lípa ve složení Jíra, Knejzlík, Knejzlík, Hadravová, zaběhla čas 1:23:46. „Veřejný závod se letos předsunul před hlavní a běžel se po novém 3,3 km okruhu. Hlavní trať, která je certifikována od ČAS je vedena z Lesního zátiší, přes náves v Brništi, po Stezce hastrmanů, okolo rybníků, lesem, po obecních a polních cestách, krásnou přírodou i vesnickou zástavbou, v převážně rovinatém terénu po smíšeném povrchu,“ upřesňuje Otto Forman, ředitel ZOD Brniště a člen správní rady PNF ZOD.

Závodníci na delších tratích včetně členů štafet obdrželi v cíli letos poprvé dřevěné pamětní medaile a v rámci vyhlašování nejlepších závodníků bylo rozdáno 44 sad unikátních skleněných medailí od sklárny LASVIT AJETO. O doprovodný program se postaraly dvě hudební skupiny, a to ARIES a BARRAGE a mažoretky skupiny ADELLAI z České Lípy.

Kompletní výsledky závodu jsou k dispozici na stránkách www.sportovniservis.cz. Příští, v pořadí již 6. ročník Brnišťského půlmaratonu, se uskuteční 27. dubna 2019.        

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky