Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Budou vypsány výzvy na zvýšení kvality a dostupnosti infrastruktury pro vzdělávání

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 21. 04. 2016 12:38
  • Rozvoj
  • Školství

Sdílet článek

Realizační tým projektu Strategické plánování rozvoje vzdělávací soustavy Libereckého kraje (projekt KAP LK) v současné době pracuje na tvorbě klíčového dokumentu ve spojitosti s čerpáním z Integrovaného regionálního operačního programu (IROP), kterým je Rámec pro podporu infrastruktury. 

Podle aktuálního harmonogramu výzev IROP, který byl zveřejněn 1. 4. 2016, budou v nejbližší době vyhlášeny v rámci Specifického cíle 2.4 Zvýšení kvality a dostupnosti infrastruktury pro vzdělávání a celoživotní učení tyto výzvy:

kolová výzva č. 36 - Infrastruktura středních škol a vyšších odborných škol - květen 2016

kolová výzva č. 37 - Infrastruktura středních škol a vyšších odborných škol (SVL) - květen 2016

průběžná výzva č. 45 - Infrastruktura pro předškolní vzdělávání (ITI) -  červen 2016

průběžná výzva č. 46 - Infrastruktura pro předškolní vzdělávání (IPRÚ) -  červen 2016

kolová výzva č. 51 - Infrastruktura pro zájmové, neformální a celoživotní vzdělávání - červenec 2016

kolová výzva č. 52 - Infrastruktura pro zájmové, neformální a celoživotní vzdělávání (SVL) - červenec 2016

kolová výzva č. 60 – Infrastruktura základních škol - srpen 2016

kolová výzva č. 61 - Infrastruktura základních škol (SVL) - srpen 2016

průběžná výzva č. 65 - Regionální vzdělávání (ITI) - září 2016

průběžná výzva č. 66 - Regionální vzdělávání (IPRÚ) - září 2016

 

Podrobné informace naleznete:
/cs/Microsites/IROP/Novinky/Aktualizovany-harmonogram-vyzev-IROP-2016

U výzev č. 36, 37 je nutný soulad předkládaného projektového záměru s Krajským akčním plánem - KAP (resp. s jeho částí nazývanou Rámec pro podporu infrastruktury, který musí být schválen Regionální stálou konferencí), u výzev č. 51, 52 je nutný soulad předkládaného projektového záměru s Krajským akčním plánem - KAP nebo s Místním akčním plánem – MAP (resp. s jeho částí nazývanou Strategický rámec MAP, který musí být schválen Řídícím výborem MAP), u výzev č. 60 a 61 je nutný soulad předkládaného projektového záměru s Místním akčním plánem – MAP.

Oba výše zmíněné dokumenty by měly obsahovat seznam investičních projektových záměrů od všech potenciálních žadatelů do daných výzev v souladu s jejich podmínkami. Projektový tým KAP v současné době pro tvorbu Rámce pro podporu infrastruktury čerpá ze tří nejaktuálnějších sběrů projektových záměrů, které se uskutečnily v rámci tvorby Regionálního akčního plánu (RAP), Společného akčního plánu Libereckého kraje 2014+ (SAP LK) nebo dotazníkového šetření Národního ústavu pro vzdělávání (NÚV). Poslední zmiňované šetření proběhlo na všech SŠ a VOŠ v Libereckém kraji bez ohledu na zřizovatele během listopadu a prosince minulého roku.  Zároveň projektový tým KAP spolupracuje také se zástupci projektových týmů MAP a zástupci MAS na koordinaci přípravy výše zmíněných dokumentů.

Rámec pro podporu infrastruktury projektový tým KAP plánuje předložit ke schválení Regionální stále konferenci v průběhu měsíce května letošního roku.

logolink KAP LK

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky