Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Budoucí automechanici soutěžili ve svém oboru

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 25. 04. 2016 16:00
  • Školství

Sdílet článek

Na Střední škole a Mateřské škole Na Bojišti v Liberci se ve středu 13. dubna uskutečnil další ročník mezinárodní soutěže mladých automechaniků. Soutěže se kromě žáků liberecké školy účastnili také budoucí automechanici ze střední odborné školy v německé Žitavě a poprvé i žáci z technické školy v polské Jelení Hoře.

Budoucí automechanici se utkali ve třech disciplínách z oboru autoopravárenství, během nichž využívali nejmodernější automobilní diagnostickou techniku a speciální nářadí. Celkovým vítězem se stal Vladimír Hrivňák, druhé místo obsadil Karel Berousek a třetí místo získal polský žák Dominik Lachowitz. O vítězství však tolik nešlo. Soutěž automechaniků je totiž především využívána jako prostor pro přátelské setkání mladých lidí z trojzemí, jejímž přínosem je i komunikace studentů v cizím jazyce. 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky