Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Bulletin veřejné dopravy Libereckého kraje IDOL nově vychází na recyklovaném papíře

12. 03. 2009
[id:7660|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Koordinátor veřejné dopravy, společnost KORID LK, začal v prosinci 2006 ve spolupráci s Libereckým krajem vydávat zpravodaj, jehož hlavním úkolem je informovat o dění ve veřejné dopravě v Libereckém kraji. Název byl zvolen s ohledem na plánovaný integrovaný dopravní systém IDOL.

IDOL zpravodaj začal vycházet v nákladu 20 tis. kusů a v tomto nákladu vychází dosud. V průběhu téměř třech let, ve kterých IDOL zpravodaj vychází se postupně upravovala grafická podoba i papír na kterém byl zpravodaj tištěn. Zlomem v IDOL zpravodaji se stal rok 2007, kdy vyšlo speciální zářijové číslo věnované dni bez aut. Agentura IKA, která připravovala program ke dni bez aut navrhla novou obálku a celkově nový vzhled IDOL zpravodaje, který se drží dodnes.

IDOL zpravodaj je distribuován prostřednictvím dopravců veřejné dopravy v Libereckém kraji. Cestující se tak se zpravodajem mohou setkat v příměstském autobuse, v předprodejních kancelářích městských hromadných doprav a v železničních stanicích Českých drah. Zpravodaje jsou distribuovány také do Městských informačních center, do Liberecké krajské nemocnice a na vysokoškolské koleje v Liberci. IDOL zpravodaj je zkrátka všude tam, kde se objevuje velké množství obyvatel – cestujících, aby je informoval o všech novinkách z veřejné dopravy.

Poslední novinkou, kterou mohou čtenáři IDOL zpravodaje zaznamenat v letošního roce je tisk na recyklovaný papír. Pro tisk na recyklovaný papír jsme se rozhodli zejména proto, že jeho výroba je příznivější k životnímu prostředí. V současné době se snažíme nalézt takový druh recyklovaného papíru, který bude ještě lépe vyhovovat potřebám pro tisk IDOL zpravodaje, tak, aby požadavek na ekologii byl v souladu s požadavkem na kvalitní tisk.

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485 226 302