Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Čarovné bylinky malíře, fotografa a botanika

Futerová Linda

  • 06. 10. 2005 00:00

Sdílet článek

[id:3206|autor:Futerová Linda|email:linda.futerova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:724 030 320|aktualizace:]

Takový byl název putovní výstavy, kterou včera v ambitu augustiniánského kláštera v České Lípě, za účasti Petra Skokana, hejtmana Libereckého kraje a Antonína Schäfera, náměstka hejtmana, slavnostně zahájil Radim Zika, náměstek hejtmana, jehož resort rozvoje venkova, zemědělství, životního prostředí a informatiky tuto akci finančně podpořil. Výstavu tvoří tři tématické části: fotografie rostlin Vladimíra Štěpánského, kresby akademického malíře Attily Vöröse inspirované lidovým názvem dané rostliny doplněné o populárně - naučné texty Marty Knauerové, která se také ujala role kurátorky výstavy.

Vlastivědné muzeum a galerie v České Lípě, které je organizátorem této výstavy je naším stabilním partnerem. Dlouhodobě se podílí na rozvoji ekologické výchovy a právě kvůli zkušenostem a výsledkům systematické práce bylo muzeum Libereckým krajem osloveno k partnerství v projektu „Regionální systém ekologické výchovy, vzdělávání a osvěty Libereckého kraje,“ uvedl Radim Zika. Kouzelnou atmosféru sálající z obrázků a prostor kláštera umocňovala i stará knihařská dílna, kde návštěvníci vernisáže mohli sledovat mistra knihaře při renovaci starých tisků. V rámci vernisáže pak proběhlo také slavnostní zahájení 14. setkání pracovníků českých, bavorských a saských muzeí s tématem „Muzea a přírodní vědy“.


Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky