Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

CENIA - Česká informační agentura životního prostředí pořádá za podpory Ministerstva životního prostředí konferenci Životní prostředí – prostředí pro život 2021, Praha 16.-17. září

Ivana Hujerová

koordinátorka neziskového sektoru a místní Agendy 21

  • 22. 07. 2021 00:00

Sdílet článek

Česká informační agentura životního prostředí pořádá za podpory Ministerstva životního prostředí dvoudenní odborné setkání s cílem vytvořit prostor pro širokou diskusi o otázkách souvisejících s aktuálními výzvami v oblasti ochrany životního prostředí. Konference Životní prostředí – prostředí pro život se uskuteční ve dnech 16. a 17. září 2021 v Ballingově sálu Národní technické knihovny v Praze.

První den konference poskytne prostor pro prezentaci záměrů a výstupů projektů podpořených z programu Ministerstva životního prostředí na podporu aplikovaného výzkumu, experimentálního vývoje a inovací v oblasti životního prostředí – Prostředí pro život, jehož poskytovatelem a realizátorem je Technologická agentura ČR. Zaměření konference tak bude dáno hlavními prioritami programu, kterými jsou:

  • klima – opatření k ochraně klimatu, mitigace a adaptace na zvýšenou extremitu srážek i teplot, a to v sídlech i ve volné krajině,
  • ochrana ovzduší,
  • odpadové a oběhové hospodářství,
  • ochrana vody, půdy, horninového prostředí a dalších přírodních zdrojů,
  • biodiverzita, ochrana přírody a krajiny,
  • environmentálně příznivá společnost, bezpečné a resilientní prostředí, specifické nástroje ochrany životního prostředí a udržitelného rozvoje.

Druhý den konference bude věnován problematice udržitelného rozvoje a její odborný obsah bude zaštítěn strategickým dokumentem Zelená dohoda pro Evropu (The European Green Deal), jenž představuje soubor opatření, který by měl evropským občanům a podnikům umožnit plně využívat výhod, které s sebou přináší přechod na udržitelnější, ekologičtější hospodářství. Hlavní témata druhého dne konference budou zaměřena na 5 základních okruhů:

  1. Opatření Zelené dohody pro udržitelný rozvoj
  2. Data, informace a znalosti pro udržitelný rozvoj
  3. Společenská odpovědnost firem a udržitelná výroba a spotřeba
  4. Zdravá planeta pro příští generace
  5. Veřejnost versus ochrana klimatu a udržitelný rozvoj
  6. Udržitelný rozvoj lidských sídel

Na konci prvního přednáškového dne proběhne neformální setkání účastníků v prostorách Národní technické knihovny.

Pokud již nyní víte, že máte zájem na konferenci vystoupit s příspěvkem, prohlédněte si podmínky v sekci Informace pro přednášející a kontaktujte nás na konference@cenia.cz.

Odkaz na registraci, adresu místa konání a další podrobnosti naleznete v sekci Informace pro účastníky.

Program a další organizační podrobnosti akce budeme dále upřesňovat zde na webových stránkách a na našem facebookovém profilu.

Těšíme se na setkání s vámi a podnětnou diskuzi.

zdroj: cenia.cz/akce

 

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky