Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Cenu Karla Hubáčka o nejlepší stavbu Libereckého kraje získalo sídlo společnosti Lasvit

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 10. 09. 2020 21:33
  • Sociální

Sdílet článek

Originální architekturu, zajímavé stavby i jejich tvůrce hodnotí porotci v již tradiční Soutěži Karla Hubáčka. Vítězem letošního ročníku je sídlo společnosti Lasvit. Ceny si rozdělili účastníci i v několika dalších kategoriích. Záštitu nad soutěží převzali hejtman Libereckého kraje Martin Půta a krajský radní Michal Kříž.

„Chtěl bych poděkovat všem, kteří se do letošní soutěže přihlásili se svými projekty a úspěšnými stavbami. Vážím si toho, že v našem regionu vznikají stavby, které jsou nejen funkční, ale také krásné. Velice mě těší, že hlavní cenu získala společnost Lasvit. Dokazuje to, že oblast Novoborska je kolébkou kvalitního sklářství a šperkařství a zejména talentovaných lidí, kteří dokáží přinést pozoruhodné a odvážné inovace také do stavitelství,“ uvedl hejtman Martin Půta.

„Jsem velice rád, že soutěž má v našem kraji již dlouholetou tradici. První ročník se konal v roce 2004. Letos se tak o nejlepší stavbu regionu ucházeli účastníci již pošestnácté. Rozhodně bylo z čeho vybírat a porota složená z významných odborníků věnovala výběru mnoho úsilí,“ dodal Michal Kříž, člen rady kraje pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů a územního plánování.

Ceny pro vítěze kategorií vyrobila opět Střední uměleckoprůmyslová škola sklářská Železný Brod podle návrhu studenta Romana Mareše. Jeden z partnerů soutěže, Česká mincovna, věnoval pro oceněné medaile Děkujeme a pro absolutního vítěze sadu stříbrných mincí Notre Dame. Celkem se do letošní soutěže přihlásilo 45 staveb a projektů. Vítězem loňského ročníku se stala Mateřská škola Nová Ruda ve Vratislavicích nad Nisou.

Soutěž Karla Hubáčka pořádá Liberecký kraj společně s Českou komorou autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě, Svazem podnikatelů ve stavebnictví, Českým svazem stavebních inženýrů a městy Liberec, Jablonec nad Nisou, Česká Lípa, Semily a Turnov. Hlavním organizátorem akce je Agentura regionálního rozvoje s.r.o.

 

Cena Karla Hubáčka – Stavba roku Libereckého kraje 2020 – výsledky:

  1. Hlavní výherce – Cena Karla Hubáčka

Sídlo společnosti Lasvit – Nový Bor

 

  1. Kategorie NOVOSTAVBY
  1. místo – Sídlo společnosti Lasvit – Nový Bor
  2. místo – Malá vodní elektrárna Přepeře II
  3. místo – Nová městská knihovna v Hrádku nad Nisou

 

  1. Kategorie REKONSTRUKCE
  1. místo – Revitalizace areálu Pivovaru Cvikov
  2. místo – Kittelův dům – rekonstrukce roubeného domu z r. 1747
  3. místo – Rekonstrukce vily Rudolfa Háska, Jablonec nad Nisou

 

 

  1. Kategorie JUNIOR

Porota se usnesla cenu neudělit, ale ocenila za účast Petru Kučerovou za Spolkový dům v Chrastavě.

 

  1. Cena VEŘEJNOSTI
  1. místo – Sídlo společnosti Lasvit – Nový Bor
  2. místo – Věžový vodojem Ohrazenice
  3. místo – Malá vodní elektrárna Přepeře II

 

  1. Cena INOVACE

Sídlo společnosti Lasvit – Nový Bor

 

  1. Cena HEJTMANA

Zámek Doksy

 

  1. Čestné uznání poroty

Secesní bytový dům Korejská v Jablonci nad Nisou – rekonstrukce fasád. Za příkladný přístup společenství vlastníků k celkové péči o historický dům.

 

  1. Osobnost ve stavebnictví

Ing. Ivo Sušický

Významně se podílel na vzniku jedné z nejvýznamnějších vodárenských soustav v regionu, která zajišťuje dodávky pitné vody a odkanalizování obcí v Libereckém a Ústeckém kraji.

Youtube video

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky