Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Česko-německé kulturní dny Dialog 2009 vyvrcholí v Liberci baletním představením

Mgr. Langer Jiří

  • 27. 05. 2009 00:00

Sdílet článek

[id:8134|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Česko-německé kulturní dny Dialog 2009, které pořadají města Liberec a Augsburg,  vyvrcholí v neděli 31. května v Divadle F. X. Šaldy v Liberci. Baletní a operní galavečer, v němž účinkují sólisté  Divadla Augsburg, Divadla F. X. Šaldy a dalších uměleckých scén,  začíná v 18 hodin. Představení se zúčastní hejtman LK Stanislav Eichler a primátor města Jiří Kittner.

Tento projekt se poprvé uskutečnil v roce 2005, i když spolupráce s Augsburgem má daleko hlubší historické kořeny. V minulosti však spolupracovaly spíše nezávislé organizace a spolky: Svaz Němců a Heimatkreis Reichenberg, které kulturní dny pořádaly.

V roce 2005 převzalo Statutární město Liberec iniciativu nad pořádáním akcí obou partnerských měst, kdy se během tří týdnů konala celá řada kulturních, sportovních a společenských akcí pro všechny věkové kategorie a zapojilo se mnoho institucí a obyvatel města. Úspěch tohoto festivalu naznačil, že by bylo dobré v podobných projektech pokračovat, a to každý druhý rok střídavě v Augsburgu a v Liberci.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky