Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Česko-saská spolupráce podpořila projekt Stříbrná stezka

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 26. 03. 2024 10:00
  • Rozvoj

Sdílet článek

Čtvrté zasedání Monitorovacího výboru programu Česko-Sasko 2021-2027 se konalo 21. března v západočeském Jáchymově. Jeho účastníci odsouhlasili sedm projektů,  úspěšní žadatelé obdrží příspěvky ve výši 9,25 milionu eur.  Projektové žádosti byly schváleny v oblastech ochrany přírody, vzdělávání a cestovního ruchu. Zasedání schválilo projekt strategického významu s názvem Stříbrná stezka, jehož hlavním cílem je propojit 22 památek UNESCO v Krušnohoří a prezentovat tento produkt jako celoroční turistický zážitek.

„Projekty strategického významu oslovují široké cílové skupiny a jsou díky svému inovativnímu obsahu a kvalitě spolupráce příkladné,“ uvedl Jiří Ulvr, člen rady kraje pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů, územního plánování a rozvoje venkova.

Od začátku roku 2023 byla odsouhlasena podpora celkem 36 projektů, které získaly dotace ve výši 53 milionů eur. Žadatelé jsou na stránkách programu nově informováni o aktuální výši volných prostředků v jednotlivých prioritách. „Na území Libereckého kraje je zatím jedenáct úspěšných žadatelů, kteří uskutečňují devět projektů s kooperačními partnery ze Saska. Převažují především inovace, vzdělávání a ochrana přírody,“ dodal Jiří Ulvr.

Podrobné informace jsou zveřejněny na webových stránkách programu https://sn-cz2027.eu/cz. Podrobnosti lze konzultovat také na odboru regionálního rozvoje a evropských projektů krajského úřadu.

Interreg

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky