Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Českolipské muzeum chystá Motýlí noc v Prysku 

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 24. 06. 2022 09:54
  • Kultura
  • Rozvoj

Sdílet článek

Motýlí noc pořádají v červenci Ekoporadna ORSEJ při Vlastivědném muzeu a galerii v České Lípě a Entomologický klub při Labských pískovcích – Pobočka České společnosti entomologické. Vzdělávací akci určenou nejen pro odborníky, ale pr jakékoliv zájemce včetně rodin s dětmi se uskuteční 15. července od 19 hodin v panzionu U Šmídů v Prysku.

Bude možno se těšit na světelné odchytové plochy instalované v údolí Pryského potoka, na určování zachyceného hmyzu a také na populárně naučný výklad. „Připravena bude také expozice Severočeská entomologie a zájemci si mohou přinést k odborné determinaci také vlastní entomologické sběry z domácích lapačů či okenních parapetů,“ doplňuje Lukáš Blažej, muzejní zoolog bezobratlých. Přednáškový program mimo venkovní prostor bude zázemím i při případné nepřízni počasí. Pro noční pohyb venku pořadatelé doporučují vzít si vlastní baterku.

Program je zdarma a za finančního přispění Libereckého kraje. Více informací se nalézá na webu www.muzeumcl.cz či u zoologa Lukáše Blažeje (blazalukas@gmail.com, +420 739 089 629).

TZ: Vlastivědné muzeum a galerie

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky