Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Českolipští žáci zaujali tématem imigrantů, budou s ním reprezentovat Liberecký kraj ve finále Prezentiády

Daníčková Blanka

tiskový mluvčí

  • 18. 04. 2016 14:40
  • Rozvoj
  • Školství

Sdílet článek

Internetu a jeho dopad na společnost, vizi o škole snů či tématu migrantů se věnovaly týmy žáků v krajském kolem soutěže Prezentiáda. Před několika dny jej pořádali v Gymnáziu F. X. Šaldy v Liberci, jehož zřizovatelem je Liberecký kraj.

„Prezentiáda je týmová soutěž, ve které si dvou až tříčlenné týmy poměřují své prezentační dovednosti. V kategorii základních škol se utkaly čtyři týmy, ve středoškolské dva,“ uvedla Alena Losová, radní pro školství, mládež, tělovýchovu, sport a zaměstnanost.

Tři z týmů kategorie základních škol se věnovaly tématu internetu a jeho dopadu na naši společnost. Čtvrté družstvo představilo svou představu „Školy snů“ založené na konceptu individualismu a bohatého osobního rozvoje. Vítězem kategorie se stal tým „Parťačky“ ve složení Dita Landovská a Viktorie Filipi ze Základní školy Partyzánské v České Lípě.

Ve středoškolské kategorii poměřily své schopnosti dva týmy, oba z jedné školy – ze Soukromé podnikatelské střední školy v České Lípě. Z vítězství nad trojicí „Bread from SPoSŠ“, která prezentovala téma „Kde domov můj?“, se nakonec radovalo duo „Spošáci“ ve složení Jakub Petr a Nikola Valíčková. Mladí soutěžící si zvolili téma týkající se imigrantů a po zásluze postupují do celostátního finále v Brně. 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky