Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Český Dub pořádá rytířské turnaje pod záštitou hejtmana

Šírová Květa

  • 20. 04. 2012 19:00

Sdílet článek

Město Český Dub pořádá o víkendu 21. a 22. dubna rytířské turnaje na koních, které se budou konat pod záštitou hejtmana Libereckého kraje Stanislava Eichlera (ČSSD). Starosta Města Jiří Miler proto včera slavnostně povolil vstup rytířů do města a hejtman osobně předal listinu se záštitou vůdci historické skupiny TRAKEN Petru Novákovi. Skupina TRAKEN se řídí zásadami jízdy Jiřího z Poděbrad.  

„Myslím, že je důležité připomínat si české dějiny a věřím, že právě proto volilo město Český Dub tento způsob přivítání jara. Rytířské turnaje na koních se budou konat v sobotu i v neděli na Šibeničním vrchu vždy od 14 hodin,“ zve hejtman.

V divadelním představení středověkého rytířského divadla TRAKEN se mohou návštěvníci těšit na velkolepá klání urozených rytířů, souboje muže proti muži, jezdeckou dovednost a spousty kaskadérských kousků. Vše je zakomponováno do příběhu o zlém rytíři, jeho přihlouplém bratranci a neohrožené princezně, která se jako jediná dokáže těmto dvěma zlotřilcům postavit. Ozdobou divadla jsou dva ušlechtilí Fríští hřebci a maskot celého týmu velbloudice Landyša.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky