Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Český ráj se úspěšně představil na dvou veletrzích cestovního ruchu

02. 11. 2009

V uplynulých dnech se Český ráj prezentoval na dvou významných veletrzích cestovního ruchu. Jedním z nich byl Tour salon v polské Poznani a druhý veletrh cestovního ruchu plzeňského kraje ITEP 2009.

 
Tour salon

Největším mezinárodním veletrhem cestovního ruchu v Polsku je TOUR SALON v Poznani. Ve dnech 21. – 24. října 2009 se konal již jubilejní 20. ročník, který opět přilákal vystavovatele z různých zemí světa včetně České republiky. Ta v rámci expozice Czechtourismu prezentovala nejen sebe, ale i jednotlivé regiony. Mezi nimi nechybělo město Turnov, které představilo turistické možnosti regionu Český ráj ve spolupráci se Sdružením Český ráj na stánku Libereckého kraje.

První dva dny veletrhu byly vyhrazeny odborníkům v cestovním ruchu, zbylé široké veřejnosti.

„O Český ráj byl mezi polskými návštěvníky opět obrovský zájem. Letos jsme zaznamenali zvýšenou pozornost silvestrovským pobytům v našem regionu. Turisté se zajímali nejen o zimní pobyty v Českém ráji, ale také o jarní a letní nabídku zaměřenou především na aktivní dovolenou, hlavně na cykloturistiku. Opět se potvrdilo, že velkým lákadlem pro polské návštěvníky, pro které Český ráj není žádnou neznámou, jsou hrady, zámky a přírodní krásy kraje,“ uvedla Veronika Mireková za Město Turnov.

Doprovodným programem celé expozice byla ochutnávka českého piva, navlékání korálků a kapela hrající české a moravské lidové písně.

 
ITEP 2009

„Zná mě celý svět…“ - to bylo hlavní motto již 5. ročníku veletrhu cestovního ruchu Plzeňského kraje, který se uskutečnil od 22. do 24. října 2009 v domě kultury INWEST-K v Plzni a jehož součástí byl i bohatý doprovodný program.

Sdružení Český ráj mělo svůj vystavovatelský pultík umístěný v rámci expozice Královéhradeckého kraje spolu s Podzvičínskem, Krkonošemi, Hradeckem a královskými věnnými městy, a stalo se tak jedním ze 137 vystavovatelů tohoto veletrhu.

Návštěvníkům veletrhu byly k dispozici propagační materiály seznamující s přírodními a historickými hodnotami regionu, nabídkou pěších a turistických tras a v neposlední řadě i s turistickými produkty.

„Jako dobrého pomocníka ocenili budoucí návštěvníci Českého ráje katalog Dovolená, který jim poskytl hodnotné informace o nabídce ubytování a ostatních služeb v regionu. Ocenili také letošní sezónní turistické noviny, v kterých nalezli spoustu tipů na výlety ať už pěší či doporučené cyklovýlety,“ vypočítala. Hana Ledabylová ze Sdružení Český ráj s tím, že celkově byl největší zájem o propagační materiály věnující se cykloturistice a nabídce pro rodiny s dětmi.

Doprovodným programem celého veletrhu byly Česko – Slovenské dny v Plzni, v rámci kterých se návštěvníkům představila řada slovenských umělců a turistická nabídka „našich sousedů“.

 
 
 
Mgr. Jiří Langer
tiskový mluvčí
Libereckého kraje