Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Cesta k třístranným přeshraničním projektům v Euroregionu Neisse-Nisa-Nysa je otevřena

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 06. 02. 2015 12:35

Sdílet článek

Úvodní jednání ke třístranným projektům v Euroregionu Neisse-Nisa-Nysa se uskutečnilo počátkem tohoto týdne v sídle Krajského úřadu Libereckého kraje. V programech přeshraniční spolupráce je členské země budou moci realizovat v období 2014 – 2020.

Setkání se zúčastnili zástupci příslušných ministerstev (řídící a národní orgány) všech tří zemí, tedy České republiky, Svobodného státu Sasko a Polské republiky, a dále zástupci Euroregionu Neisse-Nysa-Nisa, Libereckého kraje a Dolnoslezského vojvodství.

„Při přípravě operačních programů je potřeba v co největší míře zohlednit reálné potřeby území. Právě Euroregion Neisse-Nisa-Nysa je historicky vzájemně propojen a pro jeho další rozvoj je nutné podporovat třístrannou spolupráci. O třístranné projekty jsme usilovali již v předchozích obdobích, ale až nyní se nám podařilo tuto myšlenku konečně prosadit,“ uvedl iniciátor jednání hejtman Libereckého kraje Martin Půta, který je zároveň předsedou české části Euroregionu Nisa.

Kromě základní dohody na podpoře třístranných projektů se také hovořilo o konkrétních krocích, které jejich realizaci umožní. Vzhledem k tomu, že se nejedná o jednoduchou záležitost, zejména co se týká nastavení nezbytných kontrolních mechanismů, budou následovat další jednání i za účasti kontrolorů a auditorů.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky