Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Členové Rady LK jednali s norskou delegací z regionu Møre og Romsdal

Mgr. Langer Jiří

  • 02. 03. 2009 00:00

Sdílet článek

[id:7602|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Hejtman LK Stanislav Eichler, náměstek hejtmana Vít Příkaský a radní Jaroslav Podzimek se v pátek setkali s norskou delegací z partnerského kraje Møre og Romsdal, která do Liberce přijela u příležitosti konání Mistrovství světa v lyživání.

Přijeli Jan Petter Hammerø, starosta města Molde (hlavní město partnerského regionu Møre og Romsdal), Thorbjørn Myhre, předseda sociálně-demokratických zastupitelů v Molde, Ole Eimund Øverland, bývalý hejtman Møre og Romsdal, Bernhardt Riksfjord, starosta obce Aukra, Runar Myklebust, ředitel Classic Norway (bývalý starosta jedné z norských obcí a nyní představitel řetězce norských hotelů).

Hejtman v úvodu seznámil hosty s politickými změnami v Libereckém kraji po loňských krčajských volbách a poté vyjádřil zájem pokračovat v navázané spolupráci.

Vít Příkaský vysvětlil některé problémy týkající se rozvoje venkova a také informoval o využití bývalého vojenského prostoru Ralsko, který by se mohlo stát dalším význačným místem cestovního ruchu v Libereckém kraji.

Radní Jaroslav Podzimek ocenil citlivé způsoby ochrany životního prostředí v Norsku i v souvislosti s ropnými poli a ložisky zemního plynu, které z oblasti Møre og Romsdal tvoří druhou největší  průmyslovou zónu Norského království.

Jan Hammerø  připomněl, že spolupráce mezi oběma regiony se datuje již od roku 2000, zejména se daří partnerství mezi Českou Lípou a městem Molde.

“Věřím, že po kontaktech diplomatických se rozvine vzájemná konkrétní spolupráce mezi školami, podniky, sportovními oddíly,” loučil  se hejtman, který s úsměvem vyjádřil přání, aby na dalším lyžařském Mistrovství světa za dva roky v Oslo získali čeští lyžaři více medailí než norští závodníci letos v Liberci.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky