Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Členové Rady LK zahájili prezentaci Libereckého kraje v Berlíně

Šírová Květa

  • 14. 09. 2009 00:00

Sdílet článek

[id:8715|autor:Šírová Květa|email:kveta.sirova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 324|mobil:|aktualizace:]

Statutární náměstkyně hejtmana Libereckého kraje Lidie Vajnerova, náměstek hejtmana LK Vít Příkaský a člen Rady LK Pavel Petráček zahájili prezentaci Libereckého kraje v Berlíně.

„V Českém centru, které se nachází u slavné Galerie Czech Point Charlie v Berlíně, probíhá od začátku letošního roku projekt zahraniční prezentace krajů ČR s cílem představení současné tváře celé České republiky a zlepšení vnímání ČR jako harmonického území tvořeného 13 kraji a hlavním městem Prahou. Prostor od 11. září do 1. října je vyhrazen našemu kraji,“ vysvětluje statutární náměstkyně.

Prezentace Libereckého kraje byla odstartována večer ve čtvrtek 10. září, kdy Lidie Vajnerova představila Liberecký kraj v oblastech – územní rozloha, počet obyvatel, legislativní struktury, přírodní a kulturní památky, sociální statistiky a další, ale také pozvánky na zajímavé akce, které jsou v nejbližší době připravovány. Prezentace se kromě sedmi desítek Berlíňanů a Čechů žijících dlouhodobě v Berlíně zúčastnil také mimořádný a zplnomocněný velvyslanec České republiky ve Spolkové republice Německo Rudolf Jindrák. Členové Rady LK se s ním sešli při krátkém přátelském rozhovoru. „Diskutovali jsme o významnosti Českých center ve Spolkové republice Německo. Například o přeshraniční spolupráci nebo další možné prezentaci Libereckého kraje,“ přiblížil obsah přátelského setkání náměstek hejtmana Vít Příkaský.

Po dobu necelého jednoho měsíce si Berlíňané budou moci v Galerii Czech point, která je součástí Českého centra prohlédnout výstavu fotografií nazvanou Liberecký kraj ve fotografiích Milana Drahoňovského, která byla slavnostní vernisáží zahájena po prezentaci LK samotným autorem a členy Rady kraje. „Snímky ukazují zajímavé stavební, kulturní i přírodní památky Libereckého kraje a poukazují nejen na jeho krajinný ráz, ale také na jeho významnost v průmyslových odvětvích, přiblížil výstavu člen Rady LK Pavel Petráček.

Během výstavy fotografií se koná i turistická prezentace Libereckého kraje v Informačním centru Czechtourism, které je součástí Českého centra. Návštěvníci se mohou informovat o možnosti trávení dovolené v celém Libereckém kraji. K dispozici jsou jim propagační materiály jednotlivých turistických regionů, mapy, tipy na výlety. Nedílnou součástí je i webový portál cestovního ruchu, který je zahraničním návštěvníkům k dispozici v 5 jazykových mutacích.

Následovala ochutnávka tradičních výrobků Libereckého kraje - Rohozeckého, Svijanského piva a piva Konrád, alkoholických i nealkoholických nápojů od STYLE BOHEMIA Zásada, KITL Jablonec nad Nisou a Moštárny LAŽANY, tradičních sýrů a masných výrobků od PLASTCOM – Mlékarna Příšovice, Josef Pulíček Pěnčín, TOMPELI – PELIKÁN, Jatky Lomnice nad Popelkou, Masný průmysl Česká Lípa,  pečiva od pekáren Jan Mašek Tanvald a Pekárny Tanvald a cukrovinky MOCCA Liberec.

V rámci prezentace Libereckého kraje v Berlíně bude 23. září v prostorách Galerie CzechPoint promítnut také film Grandhotel.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky