Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Členové Svazu měst a obcí ČR diskutoval na kraji i o přípravě svého XIII. sjezdu

Mgr. Langer Jiří

  • 25. 02. 2013 12:45

Sdílet článek

 

 

Čtyři desítky představitelů měst a obcí Libereckého kraje se sešly ve čtvrtek 21. února v sídle Krajského úřadu Libereckého kraje v Liberci na dalším krajském setkání, která pravidelně pořádá Svaz měst a obcí České republiky.

Jednání se zúčastnili mimo jiné i senátor Parlamentu ČR Karel Kapoun, náměstkyně hejtmana LK pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch a starostka Turnova Hana Maierová, poslanec Parlamentu ČR Petr Skokan, primátorka města Martina Rosenbergová, a představitelé Svazu měst a obcí Jaromír Jech, výkonný místopředseda Svazu měst a obcí ČR, členové Rady Svazu měst a obcí ČR Antonín Lízner, starosta Příšovic, a František Chlouba, starosta Rychnova u Jablonce nad Nisou.

Představitelé samosprávy diskutovali především o aktuálních tématech, jako je například dokončení reformy veřejné správy, reforma financování regionálního školství nebo zveřejňování smluv. Starostové se také seznámili s návrhy možných budoucích změn volebního systému do zastupitelstev měst a obcí.

Nabitý celodenní program se zaměřil také na možnosti čerpání peněz z fondů Evropské unie po roce 2014.

Dotazy starostů na setkáních často směřují na hospodaření s obecním majetkem. Na program krajského setkání proto navázal praktický seminář, který se věnoval dopadům nového občanského zákoníku na činnosti obcí. Účastníci se tak mohli seznámit jak s chystanými změnami, tak i s konkrétními příklady z praxe.

Každoroční setkání představitelů samosprávy jsou neocenitelnou výměnou informací mezi starosty, kteří mají zkušenosti z praxe, a odbornými pracovníky Kanceláře Svazu, jež zase přinášejí novinky z různých jednání na ministerstvech a dalších centrálních institucích.

Na závěr účastníci diskutovali o přípravě XIII. Sněmu Svazu, hlavních tématech sjezdu prioritách Svazu na roky 2013 – 2015, změně Stanov Svazu, změně volebního systému a o volbě delegátů XIII. Sněmu za jednotlivá ORP

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky