Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Čtenář roku Libereckého kraje

Bc. Markéta Žitná (Dědková)

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 26. 03. 2018 00:00

Sdílet článek

Čtenář roku Libereckého kraje 2018 byl  vyhlášen v sobotu 17. 3. 2018 v Krajské vědecké knihovně Liberci. Nominaci na ocenění podalo 8 knihoven z Libereckého kraje a většina z nominovaných  se zúčastnila i slavnostního vyhlášení, na které je doprovodili zástupci  či  zástupkyně  jednotlivých knihoven a samozřejmě nechyběli ani rodinní příslušníci – ostatně vybírali jsme z našich nejmladších čtenářů, tak to ani jiné být nemohlo. Celkově bylo do krajského kola vybráno knihovnami v kraji 13 dětí a do Krajské vědecké knihovny přijely děti z Doks, České Lípy, Jablonce nad Nisou, Turnova a Paceřic a  doplnili je malí čtenáři z liberecké knihovny.

Vyhlášení čtenáře roku proběhlo za účasti radní pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje Květy Vinklátové, náměstka primátora pro školství, sociální věci a kulturu Ivana Langra a ředitelky Krajské vědecké knihovny v  Liberci Blanky Konvalinkové. Naši nejmladší čtenáři  obdrželi diplomy a dárky, které věnoval jednak Liberecký kraj, jednak statutární město Liberec a také  Regionální organizace SKIP Libereckého kraje. Centrum Babylon Liberec poskytlo účastníkům vstupenky do Aquaparku a Lunaparku. Vstupenky darovala též ZOO Liberec. Hlavní cenu pro vítěze věnovala liberecká Home credit Arena, Schneiderovi se tak mohou těšit na muzikálovou show Madagaskar.

Přestože všichni nominovaní nejmladší čtenáři obdrželi diplom s titulem  Čtenář roku 2018 Libereckého kraje, vítězem krajského kola Nejmladší čtenář Libereckého kraje se stal Ondřej Schneider (20 měsíců), který se sestrami a s maminkou pravidelně chodí na pobočku Krajské vědecké knihovny v Liberci ve Vesci, všichni sourozenci si půjčují knížky (celkově mají na čtenářských kontech až 200 výpůjček) a kromě toho navštěvují i podvečerní čtení pohádek a jiné pořady, které pobočka nabízí.

Po slavnostním vyhlášení a předání odměn následoval pěkný program – Lucie Romancová z Krajské vědecké knihovny nabídla dětem Muzikohrátky a po malém občerstvení již následovalo divadlo Kordula se svou pohádkou O kmotru Zajícovi. Zájemcům byla samozřejmě nabídnuta prohlídka liberecké knihovny. Společně s dětmi jsme si užili příjemné dopoledne.

 

Za RV SKIP Libereckého kraje Dana Kroulíková

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky